Alimentatie wijzigen

Wist jij dat in sommige gevallen de hoogte van de alimentatie wijzigen mogelijk is? Voor veel mensen is dit een onbekend gegeven en dat is jammer. Het kan daardoor maar zo zijn dat jij jarenlang teveel betaalt aan jouw ex of dat je juist te weinig ontvangt. Dat is zonde en het is dan ook niet vreemd om af en toe eens een check op dit gebied uit te laten voeren. Wordt er nog wel het juiste bedrag betaalt? Heb jij recht op het ontvangen van meer geld of hoef je juist minder te betalen? De hoogte van de alimentatie wijzigen kan zeer zeker flinke financiële gevolgen hebben! Mensen zijn vaak wat bang om hierover te beginnen, bang om oud zeer op te rakelen, helemaal als de scheiding al niet op een heel prettige wijze is verlopen. Is alles eindelijk gestabiliseerd, dan wil je natuurlijk niet oude wonden openhalen en het risico lopen dat er weer ruzie ontstaat. Maar je moet ook krijgen waar je recht op hebt of betalen wat in jouw vermogen ligt. Het kan dus wat lastig zijn, het kan misschien een ongemakkelijke situatie zijn in eerste instantie, maar de alimentatie wijzigen is echt iets waar jij recht op kunt hebben!

Wanneer alimentatie wijzigen?

Nu is het natuurlijk zo dat het bedrag bij de scheiding door de rechter is vastgesteld en je kunt dan ook niet zomaar de alimentatie wijzigen. Er moeten bovendien ook gegronde redenen zijn om dit traject te starten, een wijziging kan alleen gerealiseerd worden als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wat zijn nu gronden voor wijziging? Dan moet je denken aan grote veranderingen in iemands leven die ook invloed hebben op de financiën. Denk dan aan het verliezen van een baan, waardoor het inkomen sterk naar beneden gaat of juist aan het krijgen van een baan die veel beter verdient. Ook een nieuw huwelijk kan een rol spelen. De alimentatie wijzigen is ook mogelijk als er blijkt dat er bij de eerste berekening niet de juiste stukken zijn ingediend. Dan kan de berekening niet kloppen met de werkelijke situatie en ook dan kan het bedrag aangepast worden. Zo zijn er dus verschillende redenen waarom er een wijziging plaats kan vinden. Er is niet op voorhand meteen te zeggen hoe groot de financiële verschillen moeten zijn, er zullen echt berekeningen plaats moeten vinden om te kijken of de alimentatie wijzigen kan.

Kosteloze check

Heb jij het vermoeden dat in jouw situatie de alimentatie wijzigen kan? Dan doe je er goed aan om eens contact op te nemen met Meesters & Meer advocaten & mediators via alimentatie-wijzigen.nl. Zij zijn echte specialisten op dit gebied en kunnen voor jou dan ook een berekening maken om te zien of wijzigingen noodzakelijk en terecht zijn. Het fijne is dat zij een gratis check aanbieden! Hierbij gaan zij als volgt te werken:

  • er vindt een intakegesprek plaats
  • jullie leveren de nodige stukken aan
  • zij maken berekeningen
  • je krijgt een advies

Blijkt uit hun advies dat jouw alimentatie wijzigen zou moeten? Dan kunnen zij hiermee voor jou aan de slag gaan. In de eerste plaats zal er natuurlijk geprobeerd worden om dit in goed overleg met jouw ex-partner te regelen. Dat is immers het prettigst voor iedereen als dit lukt. Maar lukt dit niet, dan kunnen zij voor jou een wijzigingsverzoek indienen bij de rechtbank. Dan zal een rechter gaan kijken naar de nieuwe stukken en berekeningen en op basis daarvan een besluit nemen. Is de alimentatie wijzigen in jouw situatie een optie? Je ontdekt het snel door naar de genoemde website te gaan en contact met deze specialisten op te nemen!