Autoraamfolie en de wet

Autoraamfolie en de wetVeel weggebruikers kiezen voor autoraamfolie om de ramen van de auto te blinderen. Dit zorgt voor een mooi effect en geeft de auto een stijlvol uiterlijk. Voor de blindering wordt autoraamfolie gebruikt. Deze folie is op diverse plaatsen te verkrijgen, maar zorg er wel voor dat je kiest voor kwaliteit. Hiermee voorkom je dat je om de zoveel tijd terug moet naar de garage, of hoge kosten maakt. Niet alles is toegestaan als het gaat om blindering. Er worden bepaalde wettelijke eisen gesteld aan de lichtdoorlaatbaarheid van de ramen:

  • Streef naar 70%
  • Bepaalde grenswaarden
  • Achterruit is vrij

Vooraf is het even belangrijk om aan te geven waarom de overheid deze grenzen hanteert. Dat heeft alles te maken met veiligheid. Wanneer de ruiten te ver geblindeerd zijn, beperkt de autoraamfolie het zicht op de weg. De overheid heeft daarom bepaalt dat de voorramen van alle auto’s een lichtdoorlating moeten hebben van 70%. Nu kwam het wel eens voor dat daarover discussie ontstond, zeker rond het grensgebied. Daarom kun je het beste bepaalde grenswaarden hanteren. Probeer altijd boven de 70% te blijven, maar het OM hanteert ook een bepaalde marge. Om de lichtdoorlating van de autoraamfolie te controleren, maakt men gebruik van de ‘Tint Man’. Alle wetgeving richt zich met name op de voorruit. Dit omdat daar de grootste winst te behalen valt als het gaat om veiligheid. Achterin de auto is dat niet aan de orde. Je mag de achterruit volledig blinderen, om zo het effect te bereiken waar je naar op zoek bent. Uiteindelijk heb je dus veel mogelijkheden! Autoraamfolie van Mr CarDesign voldoet aan alle wettelijke eisen en zorgt voor een optimaal resultaat. Je kunt kiezen voor lichte tinten, maar ook voor donkere tinten die geen enkel licht doorlaten. Voor meer informatie ga je naar de site, van mrcardesign.

De voordelen van autoraamfolie

Nu we hebben bespreken wat de wettelijke regels zijn omtrent het gebruik van autoraamfolie, is het tijd voor de voordelen! In de eerste plaats zorgt blindering voor een stukje privacy. Dat is belangrijk wanneer je beroemde personen vervoerd, of bijvoorbeeld op pad gaat met een kostbare lading. Je voorkomt dat iemand in de gaten krijgt wat je vervoert, of welke apparatuur je aan boord hebt. Verder biedt autoraamfolie uitstekende UV-bescherming. Dat doen normale autoruiten niet, terwijl de meeste mensen dat wel denken. Het misverstand ontstaat door de verschillende vormen van UV: UVA en UVB. Veiligheidsglas beschermt wel tegen de ene variant, UVB, maar niet tegen UVA. Je hebt dus geen volledige bescherming. Ten derde houdt de autoraamfolie ook de temperatuur laag. De ruiten zijn vaak verantwoordelijk voor de snelle stijging in temperatuur, maar door de folie wordt dit effect gedempt. Dat is zeer prettig, zeker als de auto niet beschikt over een airco. Tot slot zorgt de autoraamfolie ook voor een stuk veiligheid. Tijdens een ongeval kan de folie rondvliegend glas voorkomen, waardoor bestuurder en passagiers beschermd worden. Niet elke folie heeft dezelfde veiligheidsvoordelen. Het is verstandig als je daar vooraf even naar vraagt, om misverstanden te voorkomen.

Een eigen stijl

Natuurlijk zorg je met blindering voor een hele eigen stijl. Jij bepaalt of de buitenwereld naar binnen kijkt en wat ze zien op het moment dat ze dat doen. Je kunt bijvoorbeeld één kant van de auto laten blinderen, terwijl je de andere kant openlaat. Je kunt voorin kiezen voor volledige lichtdoorlating, terwijl je achterin de pot dichtgooit. Wat je ook bedenkt, alles is te realiseren met autoraamfolie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Surf dan meteen naar de site en neem contact op via het contactformulier.