Bel het UWV als u prangende vragen hebt!

Een probleem over uw uitkering is iets vreselijks. Het kan u dagen zo niet weken uit uw slaap houden. Het UWV is een grote en logge instelling die vele aanvragen per dag verwerken. Maar dan nog duurt het dus wel eventjes voordat u een uitsluitend antwoord hebt gekregen. Bel met het UWV als u daarom vragen hebt over een bepaalde uitkering of over de status van uw aanvraag. Bel met het UWV maar doet u dat niet via hun vaste nummers. Dan wordt u namelijk lang aan het lijntje gehouden. Niet bewust overigens, maar er zijn lange wachttijden en u moet eerst een ingewikkeld keuzemenu doorlopen. Daar hebt u vast en zeker totaal geen zin in. Daarom raden we het u aan om eens op uitkeringsinfo.nl te kijken. Op onze website staat namelijk een interessant telefoonnummer. Probeer het eens uit. Wij luisteren aandachtig naar uw vragen en problemen. Vervolgens bekijken we wat we voor u kunnen doen zoals het opzoeken van de juiste afdeling van het UWV. Bel het UWV dus niet direct op want wij kunnen u doorverbinden zodat u niet lang aan de lijn hoeft te wachten totdat u de juiste klantenservice hebt gevonden. Het zal u heel wat geld en irritaties schelen. Vergeet overigens niet om dit telefoonnummer op te slaan zodat u altijd snel met het UWV kunt bellen!

Een vraag over uw WIA? Bel UWV vandaag nog

U vraagt zich misschien af: bel ik het UWV weleens op? Misschien is het antwoord ontkennend omdat u een goede baan hebt en dus niets te maken hebt met uitkeringen. Dan hebt u geluk en wensen we u het beste toe. Maar er zijn ook velen die te maken krijgen met deze instelling. Vergeet overigens niet dat deze instelling is opgericht om uw belangen te behartigen, ook al hoort u misschien weleens verhalen over de negatieve kant. Het kan lang duren voordat uw aanvraag wordt gehonoreerd. Dat komt onder andere door afdelingen die niet goed communiceren en omdat u natuurlijk niet de enige bent. Bel het UWV als u vragen hebt over bijvoorbeeld:

  • De bijstandsuitkering
  • Bepaalde regelgevingen waar u misschien onder valt zoals de WAO, WW, Ziektewet of WIA
  • Of omdat u een vraag hebt over bepaalde toeslagen

Bel het UWV en doe dat dan wel door ons nummer te gebruiken. Wij garanderen dat we snel de juiste afdeling hebben gevonden. Mocht u overigens niet van bellen houden en heeft het geen haast? Dan kunt u uiteraard ook een e-mail sturen. Houdt u er dan wel rekening mee dat het dagen kan duren voordat u een antwoord krijgt.

U zult rustig kunnen slapen na een kort telefoongesprek

U weet hopelijk nu wat u aan ons hebt, dus bel! Het UWV kunt u telefonisch bereiken tijdens kantooruren en uiteraard tijdens werkdagen. Dat wil zeggen van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.00 uur. Onze website kan nog meer voor u betekenen. Misschien wilt u graag wat gedetailleerde gegevens over een bepaalde uitkering. Die gegevens kunt u via onze website opvragen. Dat geldt voor alle bekende uitkeringen die u anno 2016 kunt aanvragen met daarbij aanvullende informatie over de toeslagen die er per uitkering mogelijk zijn. Misschien zit u maar voor de helft in de bijstand omdat u een paar uur per week werkt. Dan kan het resterende bedrag in de vorm van een toeslag worden uitbetaald. Maar ook die toeslagen moet u aanvragen, dus ook in dit geval geldt: bel het UWV. Tot slot is het verstandig om het overheidsnieuws te volgen via onze site. Dan weet u direct als er veranderingen zijn voor uw uitkering.