Bescherm jezelf en je gezin met behulp van een rookmelder

Veiligheid in je eigen woning realiseer je met behulp van verschillende hulpmiddelen. Je beschermt je woning bijvoorbeeld tegen inbrekers met behulp van een goed slot en een anti-inbraak alarm. Kleine kinderen bescherm je met een loophek bij de trap. Daarnaast moet je het hele huis en de inwoners van het huis ook beschermen tegen brand. Als er brand uitbreekt terwijl iedereen wakker is, dan kan iedereen zelf heel snel het huis verlaten. Buiten kun je dan veilig de brandweer bellen. Helaas breekt er vaak in de nacht brand uit. Dit is natuurlijk een moment dat de meeste mensen slapen. Het probleem met een dergelijke situatie is dat mensen vaak stikken door de rook in hun slaap. Het is dan ook niet het vuur of de hitte dat voor de meeste slachtoffers zorgt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er beneden brand uitbreekt. Vervolgens ontstaat er natuurlijk heel veel rook. De rook gaat vervolgens omhoog en dringt de slaapkamers binnen. Als je niet wordt gewaarschuwd door een rookmelder, dan is de kans op desastreuze gevolgen erg groot. Voordat het vuur überhaupt de bovenverdieping bereikt, is het kwaad al geschied. Daarom is een rookmelder van ongekend belang. Het is immers een apparaat dat levens kan redden. Op het moment dat er brand uitbreekt, dan ontstaat er rook en zodra er rook ontstaat, dan zal de rookmelder beginnen te loeien. De rookmelder begint ruim op tijd te loeien, waardoor iedereen dus ook ruim op tijd wakker wordt en de woning kan verlaten. Niet alleen is het fijn dat je op tijd wakker wordt omdat het je leven redt, want eenmaal wakker kun je ook gelijk de brandweer bellen. Hoe sneller je door de rookmelder wordt gewekt, des te groter is de kans om schade te voorkomen. Daarom is het ook belangrijk dat je verschillende ruimtes voorziet van een rookmelder. Denk hierbij aan de volgende locaties:

  • De keuken
  • Eetkamer
  • Woonkamer
  • Wasruimte
  • Overloop
  • Gangpaden die aansluiten op de slaapkamers

Uiteraard heb je altijd minstens 1 rookmelder nodig op 1 verdieping. Dat betekent dat een huis met drie verdiepingen minimaal 3 rookmelder nodig heeft. Let wel, dit is het minimale aantal rookmelders. Het is echter verstandig om er meerdere te plaatsen. Mocht je een woonkamer met open keuken hebben, dan hoef je daar natuurlijk niet twee rookmelders in te plaatsen. Eén rookmelder op een centrale positie is dan voldoende.

Een rookmelder bestel je bij allesveilig.nl

Mocht je op zoek zijn naar goede rookmelders, dan ben je bij allesveilig.nl aan het juiste adres. Op deze site kun je namelijk verschillende soorten rookmelders vinden. Tevens kun je ze natuurlijk ook direct via de website bestellen. Alle rookmelders voldoen aan de hoogste kwaliteitstandaard en de Europese norm EN 14604. Dat is uiteraard belangrijk, want als er één apparaat niet mag uitvallen, dan is het wel de rookmelder. Kies dus altijd voor kwaliteit, want veiligheid gaat voor alles.

Maak je woning volledig brandveilig

Uiteraard zijn rookmelders niet het enige waarmee je een woning brandveilig maakt. Je hebt daarvoor meer nodig. Het is bijvoorbeeld ook verstandig om een brandblusser in huis te hebben. Hiermee kun je kleine branden snel blussen. Op de manier kun je grote schade snel voorkomen. Ook brandblussers kun je natuurlijk bestellen via allesveilig.nl. Als je waardevolle spullen hebt die je wilt beschermen tegen zowel diefstal als brandschade, dan is het ook een goed idee om een kluis aan te schaffen. Een brandkast is vooral geschikt om je spullen te beschermen tegen brandschade. Mocht er brand uitbreken, dan zijn je spullen in ieder geval veilig.