Conversie optimaliseren

Weet jij hoeveel bezoekers van jouw website ook daadwerkelijk een aankoop doen, een formulier invullen of een andere actie ondernemen? En weet jij hoe je deze conversie optimaliseren kunt? Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Zij beginnen een webshop of een site voor hun bedrijf, maar zij zijn hier niet strategisch mee bezig. Zij stellen zichzelf van tevoren niet de vraag wat zij nu eigenlijk precies met hun website willen bereiken en hoe zij dit denken te kunnen realiseren. Stappen zetten op het gebied van conversie optimaliseren is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij ook daadwerkelijk goede resultaten behaalt online. Je bent immers niet voor niets een webpagina gestart, je wilt hierdoor ook extra mensen bereiken, extra klanten binnenhalen en extra omzet behalen. Om dat voor elkaar te krijgen is het van belang dat jouw pagina op de juiste manier is opgezet en dat je regelmatig in kaart brengt hoeveel bezoekers jij trekt en tot hoeveel actie dit leidt. Als je dit soort gegevens hebt en de site op de juiste manier hebt aangepast, dan zal je zien dat de conversie optimaliseren zal en dat je dus betere resultaten behaalt.

Hoe conversie optimaliseren?

Hoe kun je nu de conversie optimaliseren, met andere woorden, hoe kun je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers:

  • een formulier op jouw site invullen
  • een aankoop bij jou doen
  • meer informatie bij jou opvragen

Zoals hierboven al kort werd aangegeven is de eerste stap die je moet zetten analyseren hoe mensen zich over jouw website bewegen. Kunnen ze gemakkelijk vinden wat ze zoeken? Komen ze terecht op de pagina’s waar jij ze graag terecht wilt laten komen? Het bezoekgedrag moet dus eerst in kaart worden gebracht. De conversie optimaliseren wordt vervolgens gedaan door pagina’s te verbeteren, obstakels uit de weg te ruimen die de potentiële klant tegen kunnen houden bij het overgaan tot actie en door technische aspecten te optimaliseren, zoals de laadsnelheid van de pagina. Is dit gebeurd, dan kun je door middel van testen zien wat het resultaat is van de veranderingen die aangebracht zijn. Brengen ze het gewenste effect, dan is dat natuurlijk mooi! Is dat nog niet meteen het geval, dan moet er verder gezocht worden naar zaken die nog veranderd kunnen worden voor een betere customer journey en een betere conversie. Conversie optimaliseren is dus niet iets wat je in een uurtje even doet.

Laat professionals het doen

Sterker nog, het is zelfs iets wat jij zelf, als relatieve leek op dit gebied, eigenlijk niet goed uit kunt voeren. Het is aan te raden om hiervoor echte specialisten op het gebied van conversie optimaliseren in te schakelen. Zij beschikken over de juiste tools en de kennis om de nodige testen uit te voeren en om verbeteringen te realiseren. Ook beschikken zij over consumentenpanels die de sites voor hen kunnen testen, waardoor zij beter kunnen nagaan waar nog verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Wil jij de conversie optimaliseren, dan doe je er goed aan om eens een kijkje te nemen bij Conversie.nl. Deze professionals kunnen jou uitstekend hiermee helpen. Door hen in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat jij online beter scoort, dat jij met jouw site ook echt meer klanten binnenhaalt. Wil jij weten wat zij precies voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met hen op, dit kan via mail, telefoon of chat. Zij vertellen jou graag meer over de werking van conversie optimaliseren en wat dit kan betekenen voor de online resultaten van jouw onderneming. Zij helpen jou meer uit jouw bedrijf te halen!