De beste schoenreparatie

Ik heb al jaren een paar Van Lier schoenen waar ik ontzettend zuinig op ben. Ik heb deze schoenen van mijn vader gekregen en ze hebben emotionele waarde voor mij. Ik bewaarde ze altijd in de kledingkast, onder mijn overhemden, zodat ik zeker wist dat er niets mee kon gebeuren. Nu wil het toeval dat mijn kleine neefje een aantal maanden geleden kwam logeren en de schoenen in de kast vond. Ik was er te laat bij: hij had de hele zool losgetrokken en ook de binnenkant was gescheurd. Mijn vrouw leefde met me mee en zei dat ik maar een nieuw paar moest gaan kopen, maar ik wilde na eigenlijk nog geen afstand doen van het paar. Zo begon mijn zoektocht naar een degelijke schoenmaker voor een schoenreparatie. Ik had in mijn hele leven slechts een paar keer een schoenreparatie laten uitvoeren. Over het algemeen kocht ik gewoon nieuwe schoenen en dan was het probleem opgelost. In dit geval was dit echter niet mogelijk en moest ik dus op zoek. Ik doorliep tijdens mijn zoektocht enkele stappen:

  • Waarde inschatten
  • Lokale schoenmaker
  • Mislukte schoenreparatie
  • Online zoeken

Eerst moest ik natuurlijk afwegen of een schoenreparatie nog wel nuttig was. De schoenen waren al oud en waren ook al wel een beetje versleten. Het was dus helemaal niet zo gek dat mijn neefje dacht dat ik ze niet langer nodig zou hebben! Een schoenreparatie kan best wel duur zijn en daarom twijfelde ik kort na de vernieling best een beetje. Ik heb het met mijn vrouw overlegd en heb zelfs op het punt gestaan om de schoenen weg te gooien. Uiteindelijk kon ik me er toch niet toe zetten en was een schoenreparatie die enige optie. Ik ben toen naar een lokale schoenmaker gestapt. Toen ik zijn zaak binnenkwam had ik meteen een slecht gevoel. De schoenen die in de etalage stonden vond ik helemaal niet zo mooi gerepareerd. Terwijl ik de man benaderde was ik dus al op mijn hoede. Omdat hij weinig geld vroeg voor de schoenreparatie heb ik uiteindelijk maar besloten de schoenen bij hem achter te laten. Hij had me overtuigd met de lage prijs. Toen ik eenmaal thuis was realiseerde ik me dat ik een vergissing begaan had. De beste man stond niet erg goed aangeschreven; ik hoopte dat ik mijn schoenen nog terug zou zien!

Schoenreparatie gelukt?

Een paar dagen later werd ik gebeld, of ik even naar de zaak kon komen. Toen ik daar aankwam zag ik dat er helaas niet veel was veranderd. De man had de schoenen niet kunnen repareren. Hij bleef heel netjes en ik hoefde hem niet te betalen voor zijn tijd, maar mijn schoenen waren nog altijd kapot. Bovendien zag ik dat de binnenkant nog een stukje verder was ingescheurd, al wist ik niet zeker of dat het werk was van de schoenmaker of dat ik dat zelf had gedaan. De schoenreparatie was mislukt en dus kon ik gedesillusioneerd weer op huis aan. Mijn vrouw verklaarde me inmiddels voor gek dat ik de schoenen niet gewoon wegdeed, maar ik gaf nog niet op. Ik ging op het internet op zoek naar een schoenmaker die de schoenreparatie wel zou kunnen uitvoeren. Uiteindelijk kwam ik na lang zoeken uit bij schoenmakerij Flink. Op hun website, http://www.schoenmakerijflink.nl/, bekeek ik het werk dat ze eerder had verricht en ik was onder de indruk. Ik reed naar Almelo en bracht mijn schoenen naar binnen. Het personeel was erg vriendelijk en ik werd zeer correct behandeld. Ik liet mijn schoenen achter in de hoop dat het nu wel zou lukken. Mijn vertrouwen in deze schoenmaker werd beloond: twee dagen later kreeg ik een telefoontje dat ik het paar kon komen ophalen. Ik was dolenthousiast en heb meteen een middag vrij genomen zodat ik ze kon ophalen. Van de schade is eigenlijk niets meer te zien. Ze hebben uitstekend werk geleverd. Ik was heel bang dat je duidelijk zou kunnen zien waar de schoen gerepareerd was, maar gelukkig valt dit totaal niet op. Als ik zelf niet op de hoogte was geweest van de schoenreparatie zou ik denken dat ik een nieuw paar in mijn handen had! Blij en gelukkig keerde ik huiswaarts en heb de schoenen meteen opgeborgen op een veilige plek. Over een tijdje komt mijn neefje weer langs en dit gebeurt me geen tweede keer! De schoenreparatie is bij schoenmakerij Flink uitstekend uitgevoerd, ik kan niet anders dan deze winkel van harte aanbevelen!

Niet aarzelen, gewoon doen!

Zijn jouw schoenen ook toe aan een schoenreparatie? Aarzel dan niet en breng ze vandaag nog weg. Sommige mensen vinden het misschien een beetje raar dat je geld uitgeeft om je schoenen te laten repareren, maar er zijn ook zat mensen die begrip tonen voor je situatie. Mijn vrouw was aan het begin vrij sceptisch, maar is nu toch wel blij dat ik de schoenen niet heb weggedaan. Een schoenreparatie is bovendien helemaal niet zo duur. Je betaalt vaak minder dan je voor een nieuw paar zou betalen. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de aard van de beschadiging. Mijn schoenen waren flink aan gort, maar toch heb ik in mijn ogen een heel schappelijk bedrag betaalt. Niet aarzelen, gewoon doen! Surf snel naar http://www.schoenmakerijflink.nl/ en maak direct een afspraak. Je kunt de schoenen dan op een gezet tijdstip komen afleveren!