De klantenservice voor T-Mobile is er voor al uw vragen

klantenservice.support - klantenservice t-mobile

Als je verbonden bent met het internet of als je gebruik maakt van vaste en/of mobiele telefonie, dan heb je te maken met één of meerdere providers. Deze voorzien jou van je verbinding. T-Mobile is één van de grotere providers in Nederland. Je kunt bij T-Mobile terecht voor een abonnement voor je mobiele telefoon. Maar er gaat ook wel eens iets mis. Er kan bijvoorbeeld iets gebeuren met je telefoon, er kan iets aan de hand zijn met je verbinding, er kunnen problemen ontstaan met de administratie en zo zijn er nog wel meer dingen waar je mee te maken kunt krijgen. In al zulke gevallen moet je T-Mobile kunnen bereiken. Het gemakkelijkste is natuurlijk om gewoon even te bellen met de klantenservice van T-Mobile. Je kunt de klantenservice van T-Mobile op verschillende manieren bereiken. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om de klantenservice van T-Mobile gewoon te bellen. Maar je kunt tegenwoordig ook heel eenvoudig contact zoeken met klantenservice van T-Mobile via de sociale media. Mocht je in de stad wonen, dan kun je vaak vrij dicht in de buurt ook wel een winkel van T-Mobile vinden. Als je snel het telefoonnummer van de klantenservice van T-Mobile wilt vinden, dan kun je beter niet naar de site van T-Mobile gaan. Niet omdat je het telefoonnummer van de klantenservice van T-Mobile daar niet zou kunnen vinden, maar gewoonweg omdat er snelle manieren zijn. Zo kun je via klantenservice.support direct alle contactgegevens van de klantenservice van T-Mobile opvragen. Je kunt de klantenservice van T-Mobile gratis bellen via een 0800 nummer. Dit is voornamelijk bedoeld voor mensen die klant willen worden en vragen hebben over het abonnement dat ze af kunnen sluiten. Je kunt dit nummer bellen op werkdagen tussen 8 uur ´s ochtends en 8 uur ´s avonds.  Op zaterdag kun je overigens ook bellen met de klantenservice van T-Mobile. Alleen moet je dan tussen 9 uur en half 6 bellen. Indien je klant bent, dan vind je op de website klantenservice.support een mobiel nummer dat je kunt bellen. Voor dit nummer gelden exact dezelfde openingstijden als bij het 0800 nummer.

Snel in contact met de klantenservice van T-Mobile via de Sociale media

Door te bellen met de klantenservice van T-Mobile kom je direct in contact met een medewerker. Maar af en toe moet je wel even wachten en als je belt met de klantenservice. Als je aan de lijn moet blijven, dan kun je niet echt iets anders doen. Daarom is het soms ook wel eens handig om gewoon even een berichtje te sturen via de chat. Deze chatservice vind je op de website van T-Mobile. Als er een medewerker online is, dan krijg je direct antwoord. Als dat niet het geval is, dan kun je rustig iets anders gaan doen. Zodra er een medewerker online komt en antwoord geeft, dan krijg je een notificatie. Een andere optie is om een berichtje te sturen via Facebook. Ook dan kun je de hele dag je gang gaan en je kunt eventueel kijken of er al een reactie is gegeven. Dit is dus vooral handig voor niet al te dringende zaken waarbij het niet noodzakelijk is dat het probleem direct wordt verholpen. Verder kun je ook gebruik maken van:

  • Twitter
  • Het Forum
  • Online vragenbank

Ondersteuning voor zakelijke klanten

Voor de zakelijke klanten is er een speciaal nummer waar je mee kunt bellen. Ook hiervoor kun je bellen met een 0800 nummer of een 06 nummer. Voor zakelijke klanten zijn er extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voordelig zakelijk pakket met bijbehorende ondersteuning. lees meer..