Doseermachine

De juiste dosis afmeten lastig? Niet als je gebruik maakt van een professionele doseermachine! Voor veel bedrijven, groot en klein, kan een dergelijk apparaat echt heel goed van pas komen. Je wilt er immers helemaal zeker van zijn dat jij de juiste hoeveelheid van iets levert, dat een pot, blik, zak of fles echt zo vol zit als dat jij op het etiket aangeeft. Te weinig ergens in stoppen, daar komen de afnemers uiteindelijk echt een keer achter en op die manier raak je zeker klanten kwijt. Maar teveel is voor jezelf natuurlijk weer niet gunstig, dan geef je feitelijk immers gratis producten weg. Dat wil je natuurlijk ook voorkomen en dan is een doseermachine ideaal! Deze kan exact de juiste hoeveelheid afmeten, waardoor je er echt zeker van kunt zijn dat je alles precies goed vult! Bovendien scheelt een dergelijk geautomatiseerd proces ook gewoon tijd. Je hoeft niet langer zelf handmatig aan de slag te gaan met een weegschaal en met een trechter. Bovendien is de kans op knoeien op deze manier ook vele malen kleiner, waardoor er ook veel minder product verloren gaat. Met andere woorden, het gebruik van een doseermachine is om verschillende redenen echt sterk aan te raden!

Verschillende sectoren hebben baat bij doseermachine

Als het aankomt op het gebruik va een doseermachine, dan is dit voor heel veel verschillende bedrijfstakken een goede investering. De eerste sector waar je dan waarschijnlijk aan denkt, is de voedingsmiddelenindustrie. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het doseren van:

  • sauzen
  • pasta’s
  • drankjes
  • koffie en thee

En uiteraard zijn er heel veel meer verschillende artikelen die je op deze manier goed afgepast in een pot, een zak, een blik, een fles of iets anders kunt krijgen! Maar niet alleen in deze sector is een doseermachine handig om te hebben, je kunt deze bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken voor het afgepast vullen van flessen met schoonmaakmiddelen. Of wat dacht je van het vullen van zakken met dierenvoeding? En ook in de zorgsector, bijvoorbeeld in laboratoria, apotheken en ziekenhuizen, komt een dergelijk apparaat goed van pas. Daar is een juiste dosering immers helemaal van groot belang en dan laat je liever helemaal niets aan het toeval over. Met een doseermachine weet je zeker dat alles op de juiste manier, in de juiste hoeveelheid, afgemeten wordt en dat er niet teveel of te weinig ingepakt wordt!

André de la Porte Packaging

Gebruik je nu voor al deze verschillende soorten producten en in al deze verschillende sectoren dezelfde soort doseermachine? Nee, dat dan weer niet. Er wordt immers gewerkt met heel verschillende artikelen, zoals poeders, vloeistoffen of vaste stoffen. Daar heb je dan ook verschillende soorten machines voor nodig. Ze moeten immers wel het soort artikel dat je er in stopt goed kunnen verwerken! Het is daarom van belang dat je altijd op zoek gaat naar de doseermachine die het meest geschikt is voor hetgeen dat jij wilt gaan verpakken. Bij André de la Porte Packaging verkopen ze verschillende modellen van deze machines, waardoor ze eigenlijk ieder bedrijf wel kunnen helpen met het vinden van een exemplaar dat voor hen echt helemaal perfect is! Op hun website kun je een overzicht vinden van de vele mogelijkheden die zij te bieden hebben. Zowel voor nieuwe, als voor tweedehands exemplaren kun je uitstekend bij hen terecht. En twijfel je nog welk model nu voor jou de beste keus is? Vraag hen dan gerust eens om advies, zij helpen jou graag met vinden van de voor jou ideale doseermachine. Bij André de la Porte Packaging staan ze voor jou klaar! Kijkt u ook eens op adlppack.com.