Een vaststellingsovereenkomst voor het uwv, wat is dat?

Mensen kiezen over het algemeen voor een baan met een vast contract voor de zekerheid die zo’n baan kan bieden. Toch blijkt het dat deze baan vaak schijnzekerheid biedt, je kunt namelijk altijd ontslagen worden. Het is echter wel zo dat hier goede redenen voor moeten zijn. De werknemer is goed beschermd in Nederland. Als je ontslagen wordt dan is het belangrijk dat alle zaken rondom dat ontslag op een juiste manier worden geregeld. Hierbij hoort ook het regelen van een vaststellingsovereenkomst voor het uwv. Hierover lees je meer in dit artikel.

Wat is een vaststellingsovereenkomst voor het uwv?

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer. Hierin staan alle zaken rondom een ontslag schriftelijk vastgelegd. Zo’n overeenkomst is nooit definitief en kan binnen twee weken na ondertekenen nog ontbonden worden. Dit kan erg belangrijk zijn.Een vaststellingsovereenkomst zorgt er dus voor dat alles rondom jouw ontslag op een goede manier geregeld wordt. Denk bijvoorbeeld aan zaken rondom het ww. Om recht te krijgen op een WW-uitkering moet de vaststellingsovereenkomst volgens de regels van het uwv zijn gemaakt. Is dit niet zo, dan kun je in de problemen komen bij het aanvragen van een WW-uitkering. Hieronder volgen een aantal punten die belangrijk zijn bij het laten maken van een vaststellingsovereenkomst:

  • Het ontstaan van het ontslag
  • De schuld van het ontslag
  • Zijn de regels nageleefd?

Dit zijn een aantal belangrijke punten die horen bij een vaststellingsovereenkomst voor het uwv. Zijn deze punten niet op orde dan wordt het lastig om een WW-uitkering te krijgen. Het is belangrijk dat duidelijk wordt beschreven hoe een ontslag is ontstaan. Komt het door het slecht naleven van de regels door een werknemer? Komt het door een conflict op de werkplaats? Beschrijf het zo duidelijk mogelijk. Daarnaast is het belangrijk om de regels rondom de opzegtermijn erin te verwerken. Zijn deze op een juiste manier nageleefd? Is er een partij die zich niet goed aan de regels heeft gehouden. Zorg ervoor dat alles klopt en maak jouw vaststellingsovereenkomst volgens de regels van het uwv. Dit kan soms lastig zijn, daarom is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Ik heb dit zelf ook gedaan en ik heb hier geen spijt van. Meer over de hulp die je kunt inschakelen bij het maken van een vaststellingsovereenkomst volgens de regels van het uwv lees je in de volgende alinea.

Hulp bij het maken van een vaststellingsovereenkomst volgens de regels van het uwv?

Je wilt dat alles goed geregeld wordt rondom jouw ontslag. Daarom is het handig om hulp in te schakelen. De hulp die ik had ingeschakeld was de hulp van www.juridischplatform.nl. Dit bedrijf houdt zich bezig met alle juridische zaken rondom een ontslag. Zij helpen werknemers die ontslagen zijn of die op het punt staan om ontslagen te worden. Als jij hulp nodig hebt van een sterk juridisch bedrijf die jouw kan helpen bij het maken van een vaststellingsovereenkomst volgens de regels van het uwv, dan is dit het juiste bedrijf voor jou. Ga maar eens naar de website en neem vrijblijvend contact met ze op. Bespreek de mogelijkheden en dan helpen zij jou graag verder.