Geniet van het avontuur via een actieve wandelreis

Avontuur is iets wat je op moet zoeken. Als je in Nederland woont, dan heb je geluk, want alles is vrij goed geregeld. De regering functioneert prima, de voorzieningen zijn redelijk in orde en je kunt prima genieten van een vrij onbezorgd leven. Als je het hier niet mee eens bent, dan zou je je eigen Nederlandse situatie eens kunnen vergelijken met het leven van iemand die op dit moment in Syrië woont of in Afrika. Alles is immers relatief en hoewel de zaken lang niet altijd perfect zijn, is een leven in Nederland toch vaak te prefereren boven een leven in die andere landen en/of streken.  Het leven in Nederland is dus vrij gemoedelijk te noemen en je zou dit ook saai kunnen noemen. Er is weinig ruimte voor avontuur. Als je een redelijk saaie baan van 9 tot 5 hebt en je hebt verder weinig opties om je systeem echt te activeren, dan is het zeer onverstandig om een standaard zon, zee en strand vakantie te plannen. Dit is immers een hele saaie vakantie. Een dergelijk vakantie is juist geschikt als je even moet bijkomen van een actief en avontuurlijk leven. Maar als je leven al vrij saai is en als er weinig ruimte is voor spanning, waarom zou je dan gaan ontspannen? Je moet dan juist kiezen voor een avontuurlijke vakantie. Je kunt in dat geval dus beter kiezen voor een actieve wandelreis door de ongerepte natuur van Europa. Het grote voordeel van een wandelreis is dat je actief bezig bent. Of je nu over een landweggetje wandelt of over een gevaarlijke richel, je bent in beide gevallen actief bezig. Dat is de kracht van een wandelreis, want een actief lichaam is een gezond lichaam. Maar je geest wil ook wat, want deze hunkert naar spanning en avontuur. Dus je moet niet een wandelreis plannen van Amsterdam naar Leeuwarden. Je moet een wandelreis plannen in de woeste natuur. Maar natuurlijk is het een hele stap om zomaar even de woeste natuur in te stappen als je een vrij saai leven gewend bent. Je hebt daar natuurlijk enige begeleiding bij nodig. Daarom kun je kiezen voor een wandelreis onder begeleiding van Roy van Langen. Je kunt kiezen voor verschillende locaties in Europa zoals Italië of Oostenrijk. Deze landen hebben wat avontuur en natuurlijk schoon betreft veel meer te bieden dan Nederland.

Een wandelreis om nooit te vergeten

Het gaat om avontuur, dus je wilt wandelen in een mooie omgeving. Denk aan groene dalen langs kronkelende rivieren en hoge bergen met schitterende uitzichten. Het gevoel van vrijheid en avontuur trekt je als het ware uit je dagelijkse sleur. Het wandelen geeft je een bepaalde energie en elke dag weer kun je genieten van unieke taferelen. Het avontuur vind je ook door het feit dat je van hut naar hut kunt reizen. Geen comfortabel hotel met zachte bedden. Het enige wat je bij je hebt is je rugzak en je slaapzak. Daar moet je het mee doen. Maar je staat er niet helemaal alleen voor, want Roy van Langen is er om je te begeleiden tijdens de wandelreis. Je kunt ook in een groep reizen, dus dan is het altijd een beetje comfortabeler. Tenzij je liever alleen bent natuurlijk. Maar het is goed om te weten dat de opties beschikbaar zijn.

De verschillende actieve vakanties met Roy van Langen

Je kunt een wandelreis plannen, maar het is goed om te weten welke opties je hebt. Dus ga naar de website van royvanlangen.nl en kies bijvoorbeeld één van de volgende reizen:

  • Sneeuwschoenwandelen
  • Wandelvakantie Italië
  • Groepsreizen