Haarwerken kunnen de oplossing zijn

movehs - haarwerkenAls men denkt aan kaalheid, dan wordt er eigenlijk al snel aan oudere mannen gedacht. Denkt men aan haarwerken, dan is de associatie al snel gelegd met vrouwen die vanwege chemotherapie hun haar verloren zijn. Maar kaalheid komt niet alleen bij oude mannen voor of bij vrouwen die chemotherapie hebben, er kunnen ook andere oorzaken aan ten grondslag liggen. Dat mannen vaak niet kiezen voor het gebruik van haarwerken is aan een kant logisch. Het is immers veel meer sociaal geaccepteerd dat zij kaal worden. Veel mannen krijgen te maken met een kale plek of een volkomen kaal hoofd op het moment dat zij ouder worden en bij sommige heren treedt dit zelfs al op relatief jonge leeftijd op. Dit wordt door andere helemaal niet vreemd gevonden en zij hebben altijd nog als optie om hun schedel helemaal te scheren. Voor vrouwen ligt dit toch wat anders en daarom kiezen zij ook veel sneller voor het gebruik van haarwerken. Kaalheid wordt bij hen immers niet gezien als een logisch onderdeel van het ouder worden, dunner wordend haar komt alleen vanaf een hoge leeftijd bij hen voor. Als zij door een andere reden hiermee te maken krijgen, dan heeft dit vaak ook een groot effect op hun leven. Zij zien hun haar toch als een belangrijk onderdeel van hun uiterlijk, het kiezen van het juiste kapsel en hier eventueel mee variëren, is voor veel dames erg belangrijk. Als dit niet meer mogelijk is, dan is het toch wel heel fijn dat er de optie van haarwerken bestaat. Op die manier wordt het mogelijk om je te onttrekken aan de vreemde blikken die je van anderen toegeworpen krijgt. Bij kale plekken of een kaal hoofd zul je als vrouw toch veel reacties krijgen en dat is niet altijd prettig. Door te kiezen voor haarwerken voorkom je dit.

Haarwerken en Alopecia

Hoe kun je als vrouw nu te maken krijgen met kaalheid? Het is toch immers een probleem dat vooral met mannen wordt geassocieerd? Je kunt hiermee te maken krijgen als gevolg van de ziekte Alopecia. Dit is overigens een aandoening die niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar ook bij mannen. Het ziektebeeld is erg grillig en niet iedereen zal de behoefte hebben aan het gebruik van haarwerken. Bij sommige mensen manifesteert het zich enkel als af en toe wat kale plekken op het hoofd, die later ook weer gewoon vol groeien met haar. Bij anderen is er sprake van Alopecia Universalis, waarbij al het lichaamshaar uitvalt. Het zal voor zich spreken dat in het eerste geval mensen niet snel zullen kiezen voor haarwerken, terwijl ze dat in het laatste geval absoluut wel zullen willen doen. Tussen tijdelijke kale plekken en volkomen verlies van lichaamsbeharing bestaan nog veel verschillende stadia en vormen van haarverlies. Of je als patiënt wel of niet kiest voor haarwerken is helemaal afhankelijk van de mate van haarverlies waar je mee te maken krijgt en met hoe vervelend jij het zelf vindt dat dit zichtbaar is voor jouw omgeving. Het is absoluut niet zo dat iedereen zou moeten kiezen voor haarwerken, sommige mensen zullen dit niet willen. Anderen willen hun aandoening echter het liefst zoveel mogelijk verbergen en dan kunnen haarwerken alleen soms niet eens voldoende zijn. Verlies jij immers al je lichaamsbeharing, dan raak je ook bijvoorbeeld je wimpers en wenkbrauwen kwijt, wat een sterk effect heeft op jouw gezichtsuitdrukking. Je zult dan misschien verdergaande maatregelen willen treffen in de vorm van permanente make-up, zodat het toch lijkt alsof je wel wimpers en wenkbrauwen hebt.

Hoogstaande oplossingen bij MoveHs

Lijd jij aan Alopecia en ben jij op zoek naar oplossingen om je haarverlies aan het zicht te onttrekken? Dan ben je bij MoveHs aan het juiste adres. Degene die dit bedrijf heeft opgericht heeft deze ziekte zelf en weet daardoor als geen ander hoe belangrijk haarwerken van een goede kwaliteit voor jou zijn. Je hebt bij hen de keus uit verschillende soorten haarwerken, je kunt dan denken aan extensions, maar ook aan complete pruiken. Wat voor jou de beste oplossing is, ligt helemaal aan het stadium van de ziekte, de heftigheid ervan en de kwaliteit van het haar dat jij eventueel zelf nog hebt. Hoe het ook zij, MoveHs kan jou altijd helpen. Bij hen ben je verzekerd van:

  • een ruime keus aan verschillende soorten haarwerken
  • hoog draagcomfort en goede kapconstructies
  • de hoogste haarkwaliteit
  • mogelijkheid tot maatwerk en speciale ontwerpen

Zij kunnen bovendien niet alleen mensen met Alopecia helpen, ook als je haaroplossing zoekt vanwege bijvoorbeeld chemotherapie of brandwonden, ben je bij hen aan het juiste adres. Zij hebben echt voor iedereen passende oplossingen. Met hun haarwerken kun je er zeker van zijn dat er aan jouw kapsel niet te zien is dat jij een haarwerk draagt. Niemand zal aan jou kunnen zien dat je te maken hebt met haarverlies en je zult niet langer nagestaard worden op straat. Je krijgt met hun haaroplossingen je zelfvertrouwen weer terug en dat is natuurlijk erg belangrijk. Want het psychische effect van haarverlies is vaak immers veel groter dan het fysieke aspect. Heb jij te maken met haarverlies, door wat voor reden dan ook, breng dan een bezoek aan een van hun vestigingen in Enschede, Boerakker of Almere. Zij zullen je zeker kunnen helpen met uitstekende haarwerken en jou weer een mooie bos haar kunnen geven.