Heb jij recht op een WBSO subsidie? Ontdek het snel op wbsoburo.nl

wbsoburo - Wbso

Op het moment dat jij je bezig houdt met R&D projecten, dan bestaat er een kans dat je recht hebt op de zogenaamde WBSO subsidie. WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is er voor alle ondernemers in Nederland die zich bezig houden met R&D werkzaamheden. R&D staat voor Research en Development. De Nederlandse term is Onderzoek en Ontwikkeling. Een andere term die men ook wel gebruikt in het Nederlands is Speuren en Ontwikkeling. Dat is waar de afkorting WBSO dus vandaan komt. De subsidie is dus bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met innovatie. Dit kan van alles zijn, maar alle werkzaamheden moeten een innovatief karakter hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Het ontwikkelen van software
 • Het ontwikkelen van producten
 • Het ontwikkelen van processen
 • Technisch wetenschappelijk onderzoek
 • Veredeling

Dit soort werkzaamheden binnen een bedrijf kosten vaak geld en leveren op de korte termijn dus geen geld op. Het zijn investeringen in de toekomst. Tevens zijn het investeringen waar andere bedrijven en de maatschappij als geheel later van kunnen profiteren. Daarom is de WBSO in het leven geroepen om dit soort projecten te stimuleren. De subsidie krijg je in de vorm van loonheffing subsidie. Dat betekent een vermindering van de loonheffing voor het personeel dat zich bezig houdt met R&D projecten. Mocht je dus bezig zijn met een R&D project of heeft je bedrijf een R&D project, dan is het goed mogelijk dat je subsidie kunt krijgen. Of dit wel of niet zo is kun je eenvoudig ontdekken via een WBSO quickscan. Deze scan kun je uitvoeren via de website van wbsoburo.nl. Via deze site vind je een link naar de quickscan en daar kun je dan binnen enkele minuten achterhalen in hoeverre je recht hebt op een WBSO subsidie. Mocht je er daadwerkelijk recht op hebben, dan hoef je de website van wbsoburo.nl niet te verlaten, want wbsoburo.nl kan je helpen bij het aanvragen van een WBSO subsidie.

De werkwijze voor het aanvragen van een WBSO subsidie via wbsoburo.nl

Mocht je de hulp inschakelen van wbsoburo.nl, dan betaal je 5% en nooit meer dan 2500 euro. Dit is helder en inzichtelijk en je weet dus precies waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten achteraf en geen kleine lettertjes. Verder kun je de volgende werkwijze verwachten:

 • De aanvraag voor de subsidie wordt samen met jou opgesteld. Je bent dus betrokken bij het aanvraagproces.
 • nl is de instantie die vervolgens communiceert met RVO.
 • Jij zult een handig informatiepakket ontvangen en kunt hiermee vanaf het begin een overzichtelijk WBSO dossier opstellen.
 • Voor het gebruiksgemak ontvang je een urenprogramma in een Excel formaat.
 • Verder zal je ook een WBSO handleiding ontvangen.
 • Je wordt altijd op tijd geïnformeerd als er een nieuwe aanvraag ingediend kan worden.
 • Via een digitaal programma waar je zelf in kunt loggen heb je altijd inzicht in alle documenten.
 • nl werkt op basis van ‘no cure, no pay’. Dus als de aanvraag mislukt, dan hoef je niets te betalen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website

Omdat het niet voor iedereen even duidelijk is wanneer en wie een subsidie aan kunnen vragen, is er zoveel mogelijk informatie op de website geplaatst. Hier kun je dus lezen wie van de subsidie gebruik mogen maken, hoe de subsidie eruit ziet en wat je moet doen om de subsidie aan te vragen. Mocht je liever persoonlijk advies vragen, dan kun je natuurlijk ook altijd even bellen met een medewerker van wbsoburo.nl. Je kunt dan al je vragen stellen of eventuele problemen bespreken waar je tegen aan bent gelopen.