Het belang van content marketing

Heb jij het idee dat jij niet alle mogelijkheden van je website optimaal benut? Dan is het zeker het overwegen waard om eens met content marketing aan de slag te gaan. Dit kan met verschillende doeleinden, maar meestal hebben bedrijven hiermee tot doel om hun positie in de zoekresultaten van Google te verbeteren. Voor het krijgen van een grotere klantenkring is dit zeker een goede stap om te zetten. Er zijn verschillende tools die je in kunt zetten om een hogere ranking te krijgen, content marketing is daar slechts een van. Je kunt het dus ook zeker in combinatie met andere tools inzetten. Waarom zou je dit nu willen doen? Een hoge ranking is van belang om zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met jouw onderneming. Wist je dat internegebruikers in 92 procent van de gevallen slechts naar de eerste pagina met zoekresultaten kijken? En dat 33 procent op de bovenste link klikt en slechts 18 procent op de tweede? Dat geeft wel aan hoe zeer het van belang is om zo hoog mogelijk te staan. Door het efficiƫnt inzetten van content marketing kun jij er voor zorgen dat jouw positie verbetert, dat jouw website een hogere positie in Google krijgt.

Let hierop bij content marketing

Als je content marketing hiervoor in wilt zetten, waar moet je dan op letten? Er zijn verschillende zaken die je in gedachten moet houden, namelijk:

  • met welk doel schrijf je?
  • wie is je doelgroep?
  • op welke zoekwoorden wil jij gevonden worden?

Je denkt misschien dat je vooral schrijft om beter gevonden te worden, maar een artikel dat met dat doel geschreven is, zal vaak niet interessant zijn en daardoor ook weinig effect hebben. Het speelt namelijk mee hoelang mensen op jouw pagina verblijven. Je moet dus aansprekend zijn, je moet een doel hebben met het stuk dat je schrijft. Je kunt dan denken aan het ingaan op een discussie of het geven van informatie. Bij content marketing is ook de doelgroep van belang. Voordat je gaat schrijven, is het altijd belangrijk om je af te vragen voor wie je nu eigenlijk schrijft. Houd dit al schrijvende voor ogen en je zult veel gerichter zaken op papier kunnen zetten. Voor een goede SEO marketing is het gebruik van sleutelwoorden van belang. Daarvoor moet jij je eerst afvragen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden en je moet onderzoek doen naar waar mensen op zoeken. En dit zijn slechts een paar van de aspecten die komen kijken bij een goede en effectieve content marketing.

Schakel de hulp van Team Nijhuis in

Het is dus nog niet zo heel eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met content marketing en het kan dan soms ook aan te raden om dit uit te besteden aan specialisten op dit gebied. Je hebt in ieder geval vaak hulp nodig bij het achterhalen van relevante sleutelwoorden, zodat jij je zo goed mogelijk op SEO kunt richten. Maar ook bij andere zaken op het gebied van jouw site en het behalen van meer klanten kun je vast wel hulp gebruiken. Naast content marketing kun je dan bijvoorbeeld denken aan zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren, maar ook aan een huisstijl ontwerpen of een webanalyse uit laten voeren. Team Nijhuis is een specialist op het gebied van digitale marketing en zij kunnen jou met al deze zaken helpen. Ook voor hulp bij content marketing ben je bij hen dus aan het juiste adres. Met hun diensten kun jij ervoor zorgen dat de omzet die je via je online activiteiten behaalt sterk omhoog gaat!