Het transgenerationeel trauma

De kans is groot dat je misschien nog nooit gehoord hebt van de term transgenerationeel trauma, maar dit is wel degelijk een probleem die bij veel mensen een rol speelt. Een transgenerationeel trauma is een trauma dat door familieleden is doorgegeven. Dit kan op uiteenlopende manieren gebeuren en over het algemeen speelt het een minder belangrijke rol bij de coaching om van jouw transgenerationeel trauma af te komen hoe het ontstaan is, maar er wordt altijd de focus gelegd over hoe je er op de best mogelijke manier weer af kunt komen. Hiervoor raden we je aan om naar To Be Me te komen.

  • Coaching
  • Zorgverlening
  • Ondersteuning

Bij To Be Me bieden ze onder andere coaching aan voor transgenerationeel trauma, maar ook kun je er terecht voor zorgverlening en ondersteuning. Je bent er vast wel van op de hoogte dat er een hoop verschillende soorten trauma’s zijn. Het is uiteindelijk erg belangrijk dat je dit op de juiste manier weet te handhaven. Het hebben van een trauma kan heel erg van invloed zijn op alles wat je doet. Van dingen in het dagelijks leven tot bijvoorbeeld de zaken die je slechts een keer per jaar of om de zoveel jaar doet. Wanneer een transgenerationeel trauma jou parten kan spelen, dat hangt van een heleboel factoren af. Uiteindelijk is het voor de coach van To Be Me belangrijk om jou hierin op de best mogelijke manier te kunnen helpen. En daar zal de coaching die ze hier aanbieden zeker bij helpen.

Krijg hulp voor jouw transgenerationeel trauma

Wanneer het aankomt op het hebben van een transgenerationeel trauma is het voor veel mensen niet eens duidelijk waarom ze nu last hebben van bepaalde (emotionele) problemen. Vaak heb je zelf in eerste instantie niet door dat het om een transgenerationeel trauma. Je zult wel merken dat je bijvoorbeeld emotioneel niet sterk in elkaar zit of dat je op bepaalde dingen heel erg heftig reageert terwijl andere mensen dat helemaal niet doen. Wanneer jij merkt dat dit soort dingen een invloed hebben op jouw (dagelijks) leven dan is het belangrijk om te weten dat je hier samen met de coach van To Be Me aan kunt werken. Tijdens de coaching wordt er niet per se aan de aard van het probleem gewerkt, tenslotte is dit bij een transgenerationeel trauma erg lastig. Er wordt wel gewerkt aan de manier waarop jij naar bepaalde dingen kijkt of hoe je erop reageert. Op die manier kun je het trauma langzaam uit je leven laten verdwijnen.

Het oplossen van je problemen

Je hebt vast wel eens gehoord van mensen die een trauma hebben of misschien heb je zelfs wel iemand in je directe omgeving die hier last van hebben. Je weet dan hoeveel invloed het op iemand kan hebben. Bij de meeste trauma’s hebben mensen echter wel door waar de aard van het probleem zit. Dit lijkt op een bepaalde manier dan makkelijker om op te lossen. Maar je hoeft er echt niet bang voor te zijn dat je met een transgenerationeel trauma niet een passende oplossing kan vinden. Bij To Be Me zijn ze hierin gespecialiseerd en zij kunnen jou op de best mogelijke manier helpen. Kies er daarom vandaag nog voor om contact op te nemen met de coach. Je kunt op die manier snel alle mogelijkheden die zij jou hier kunnen aanbieden doornemen en zo tot een passende oplossing komen. Of je nu coaching nodig hebt of juist wilt gaan voor de zorgverlening die ze hier aanbieden. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je weer top voelt.