Hoe werkt een powerbank?

powerbankwereld - Powerbank

Is je telefoon snel leeg en wil je graag dat deze wat langer meegaat? Koop dan nu een powerbank! Met een powerbank kun je jouw smartphone opladen terwijl je onderweg bent, zodat je nooit meer een telefoontje mist! Stel je voor: je zit in de trein. Je accu is bijna leeg en je verwacht een belangrijk telefoontje. Een aantal jaar geleden was dit een zeer spannende situatie geweest. Je moest hopen dat je op tijd weer bij een stopcontact was, anders had je pech. Gelukkig is dit vandaag de dag wel anders. Met een powerbank heb je altijd stroom bij de hand, waar je ook bent. Het product werkt in de eerste plaats als een externe accu, maar heeft ook een aantal extra voordelen. Wil jij een powerbank leren gebruiken? Dan is het slim om te leren hoe het systeem werkt:

  • Opladen
  • Gebruik
  • Meerdere apparaten
  • Vermogen en accuduur

Voordat je op reis gaat laad je de powerbank op. Dit doe je op de welbekende manier waarop je ook je smartphone oplaadt: je koppelt het apparaat aan je oplader en stopt de oplader in het stopcontact. Vervolgens begint de accu met opladen. Bij de meeste modellen zie je een aantal lampjes branden. Hoe meer lampjes branden, hoe voller de accu is opgeladen. Branden alle lampjes, dan zit de accu vol en mag je deze loskoppelen. Vervolgens stap je in de bus of trein en ga je op reis. Na een paar uur muziek luisteren, raakt de batterij van je smartphone aardig leeg. Tijd dus om de powerbank aan te sluiten. Met een ‘USB naar Micro-USB’ kabel verbind je het apparaat met je smartphone. De snelheid waarmee je telefoon oplaadt is afhankelijk van het model dat je hebt gekocht. Sommige powerbanks laden heel snel op, terwijl anderen iets rustiger aan doen. Bekijk goed met welke snelheid je telefoon normaal gesproken oplaadt. Een snelle accu doet niets op een langzame telefoon. Na verloop van tijd zul je merken dat je smartphone weer helemaal klaar is voor gebruik! Het is verstandig je telefoon tijdens het opladen even uit te zetten. Op die manier wordt de stroom die je in de telefoon stopt niet direct weer verbruikt. Al met al is het gebruik van een powerbank erg simpel.

Voordelen van een Powerbank

Een powerbank heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normale oplader. Om te beginnen is het vaak mogelijk om meerdere producten tegelijk op te laden. Je kunt bijvoorbeeld je tablet en je smartphone tegelijkertijd aan de lader leggen. Dit kost uiteraard wel de nodige stroom, een accu met een hoge capaciteit is dus vereist. Heb je maar één stopcontact beschikbaar? Laad dan eerst de powerbank op en leg hier vervolgens meerdere elektronische apparaten aan! Een ander voordeel is de flexibiliteit. De externe accu past in je jaszak, zodat je kunt opladen tijdens het fietsen, of in je broekzak om je smartphone op te laden tijdens het hardlopen. Verder heeft de accu in de regel een hoger vermogen dan je normale oplader, zodat al je apparaten sneller zijn opgeladen dan ooit tevoren!

Powerbanks van topkwaliteit

Voor de beste powerbanks ga je naar http://www.powerbankwereld.nl/. Op deze site vind je allerlei verschillende modellen, van 2000 tot 12000 mAh. Hoe meer vermogen de accu heeft, hoe langer deze meegaat en hoe vaker jij je telefoon kunt opladen. Ben je op zoek naar een model met wat meer mogelijkheden, dan ben je hier aan het juiste adres. Sommige modellen hebben een zaklamp, andere zijn zo ontworpen dat ze je auto kunnen starten! Ga snel naar bovenstaande site en bekijk het volledige assortiment.