Hoger in Google

Heb jij wel eens gekeken naar jouw score in de zoekmachines? Dan is de kans groot dat je tot de conclusie bent gekomen dat je eigenlijk hoger in Google zou moeten komen te staan. Dit is niet heel gemakkelijk te bereiken, maar het is wel belangrijk om dit na te streven als je met jouw bedrijf goed gevonden wilt worden op internet. Waarom is dit van belang? In de eerste plaats omdat Google de zoekmachine is die het meest gebruikt wordt in Nederland, bij 90% van de internetgebruikers maakt hier gebruik van. In de tweede plaats is hoger in Google komen belangrijk omdat dat de kans op het vinden van nieuwe klanten sterk vergroot. Dit is logisch als je kijkt naar hoe je zelf te werk gaat als je iets op internet op moet zoeken. Je gaat naar Google, voert een zoekterm in en je kijkt vervolgens bij de eerste paar links die je aangereikt krijgt. Zit daar niet bij wat je zoekt, dan voer je waarschijnlijk eerder een nieuwe zoekterm in dan dat je naar de tweede pagina met zoekresultaten gaat of zelfs nog verder doorklikt naar volgende pagina’s. Hoe hoger in Google je met jouw bedrijf staat, hoe groter de kans dat potentiĆ«le klanten jou vinden.

Hoe kom je hoger in Google?

Hoe kun je het nu voor elkaar krijgen om hoger in Google te komen staan? Daarvoor zijn verschillende manieren, maar een van de belangrijkste is momenteel toch wel linkbuilding. Wat houdt dit nu aan? Een van de manieren waarop een zoekmachine jouw score berekent, is aan de hand van het aantal pagina’s dat verwijst naar jouw webpagina. In het verleden betekende dit dat hoe meer links jij wist te krijgen, hoe hoger jouw score dan ook was. Om hoger in Google te komen, hoefde je dan ook weinig anders te doen dan ervoor zorgen dat op zoveel mogelijk sites een link naar jouw site was te vinden. Hiervoor werden speciaal websites in het leven geroepen die eigenlijk niets anders deden dan links plaatsen. Momenteel werkt dat niet meer. Zoekmachines worden steeds slimmer en zij kijken nu niet meer alleen naar de hoeveelheid links die naar jou verwijzen, maar ook naar de kwaliteit van de inhoud die op de betreffende pagina’s te vinden is. Blijkt er geen content of enkel slechte content aanwezig te zijn, dan kom jij niet hoger in Google te staan, maar juist lager. Het wordt dan gezien als spam en dit wordt afgestraft.

Professionals inschakelen

Het is dus best een risico om hier zelf mee aan de slag te gaan, want voordat je het weet worden jouw pogingen verkeerd ingeschat en kom je op de spamlijst te staan. Zo bereik je precies het omgekeerde effect van wat je had willen bereiken. Wil jij zeker weten dat je door middel van linkbuilding hoger in Google komt, dan is het verstandig hiervoor professionals in te schakelen, bijvoorbeeld die van 1 Good Designer. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou daardoor als geen ander helpen. Zij kunnen jou bijvoorbeeld vertellen dat om hoger in Google te komen:

  • unieke inhoud belangrijk is
  • de kracht van sociale media niet onderschat moet worden
  • je de activiteiten in het kader van linkbuilding moet afstemmen op de je andere marketingtools
  • een goede strategie op het vlak van SEO belangrijk is

Door hen hiermee aan de slag te laten gaan, zorg je ervoor dat het linkbuilden echt effectief gebeurt. Met behulp van https://www.1gooddesigner.nl/ zal het zeker lukken om hoger in Google terecht te komen!