Houtworm bestrijden in de schuur

Dit jaar waren wij bezig de tuin en schuur aan te pakken. Het was hard nodig, want we hebben er jaren niets meer aan gedaan. De vorige eigenaar had een mooie tuin aangelegd en er veel tijd in gestoken. Maar mijn vriendin en ik hebben weinig met tuinieren en we zagen de tuin een beetje verwilderen. We hadden graag de tuin en schuur aangepakt toen we het huis kochten, maar helaas was er geen budget meer voor, bovendien zag de tuin er erg goed uit. Ik dacht destijds dat we dat een paar jaar later konden doen, maar het kwam er nooit van. Dit jaar hadden kwamen we er eindelijk aan toe en wilden het meteen groot aanpakken. De tuin wilden we opnieuw laten betegelen, nieuwe meubels en maar een klein gedeelte overhouden voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Bij de schuur wilden we het raam en de deur laten vervangen en veel rommel weggooien, zodat het weer overzichtelijk zou worden. Een van mijn buurjongens kon voor een mooie prijs de tegels verzorgen en plaatsen in de tuin. In de tussentijd zou ik beginnen met de schuur op te ruimen. Wij hebben op een extra verdieping in de schuur, waar we veel spullen hebben liggen die we eigenlijk nooit gebruiken. Het leek mij een goed plan om daar te beginnen. Ik was daar al jaren niet meer geweest en het zat vol met spinnenwebben en stof. Helaas zag ik dat er ook op een aantal plekken wat zaagsel lag en dat er gaatjes in de houten balken zaten. Ik wist meteen wat het probleem was en vertelde mijn vrouw dat we houtworm bestrijden moesten. Mijn vrouw dacht dat houtworm bestrijden niet nodig was, maar toen ik haar het zaagsel en de balken liet zien, kwam zij ook tot de conclusie dat we een probleem hadden.     

Afspraak voor houtworm bestrijden

In de buurt kenden wij geen bedrijf dat de houtworm bestrijden kon en we besloten om online te zoeken. We kwamen daar de website beestjeskwijt.be tegen. We lieten hier onze gegevens achter en werden de volgende dag opgebeld. We konden gelukkig al snel een afspraak maken om de houtworm te bestrijden, maar moesten wel wat voorwerk doen. Gelukkig waren we al begonnen met de schuur op te ruimen, want het was het beste om de schuur leeg te hebben. We hadden veel weggegooid en een klein gedeelte wilden we bewaren. Je ziet dan hoeveel rommel je nog hebt liggen. We hadden een aantal dingen van hout uit de schuur apart gezet, want dat moest misschien ook aangepakt worden. Daarna maakten we goed schoon, zodat de expert meteen met houtworm bestrijden beginnen kon.

Snel van ons probleem af

Een paar dagen later was de expert daar om aan de slag te gaan. Omdat de schuur niet zo groot is en wij ruimte hadden gemaakt, kon hij alles in een dag doen. Hij wist meteen wat hij moest doen en kon overal goed bij. Ook de spullen van hout die in de schuur stonden werden meteen aangepakt. Het was fijn dat we de houtworm snel bestrijden konden, we weten nu dat we geen probleem meer hebben. We lieten de schuur achteraf nog een paar dagen ventileren en konden daarna door met ons project. De tuin en schuur zijn nu af en alles ziet er weer goed uit. Houtworm bestrijden met beestjeskwijt was een goede keuze

  • In een dag waren we af van de houtworm
  • We konden snel geholpen worden met ons probleem
  • De expert wist meteen wat hij moest doen