Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulpIk liep op een gegeven moment tegen het probleem aan dat ik eigenlijk nauwelijks meer toe kwam aan het schoonmaken van mijn woning. Een huishoudelijke hulp inhuren leek me eerst wat vreemd, maar nu ik er aan gewend ben, zou ik niet meer zonder willen! Iedereen kent het probleem waarschijnlijk wel waar ik tegen aan liep, je hebt het druk met je werk en daarnaast heb je ook nog eens andere verplichtingen. Zelf doe ik veel vrijwilligers werk voor de kerk, waar heel wat uurtjes in gaan zitten. Naast mijn vaste baan ben ik ook nog een kleine webshop begonnen, gewoon met wat artikelen die ik zelf erg leuk vindt. En af en toe wil je natuurlijk ook gewoon eens afspreken met familie of vriendinnen. Doordat ik nu een huishoudelijke hulp heb geregeld, heb ik veel minder stress! Ik kwam namelijk door alle bezigheden die ik had, gewoon eigenlijk niet meer toe aan schoonmaakklusjes. Vaak dacht ik: ik doe deze week alleen even het hoogst noodzakelijke. Gewoon even snel stofzuigen en toilet en keuken een beetje provisorisch schoonmaken. Maar op een gegeven moment begon ik wel te denken: hoeveel weken is het nu al voorgekomen dat ik alleen het hoogst noodzakelijke heb gedaan? Wanneer heb ik voor het laatst de tijd genomen om eens echt even door te pakken en alles grondig te reinigen? Ik kon me het niet herinneren en dat was voor mij persoonlijk het teken dat ik toch echt eens serieus de optie van het inhuren van een huishoudelijke hulp moest gaan overwegen.

Huishoudelijke hulp inhuren

Het inhuren van een huishoudelijke hulp leek mij altijd een beetje een overbodige luxe. Voor mensen die lichamelijke problemen hebben vond ik het logisch, zij zijn immers gewoon fysiek niet goed in staat al het schoonmaakwerk zelf te doen. Maar ik heb altijd geleerd dat je dergelijke klusjes gewoon zelf moet doen, er mankeert immers niets aan mijn handen. Alleen al het feit dat ik na ging denken over het inschakelen van een huishoudelijke hulp vond ik vreemd. Maar na een tijdje begon ik er steeds meer de waarde van in te zien. Hoe prettig zou het immers niet zijn om thuis te komen in een schoon huis, zonder dat je zelf aan het poetsen bent geweest? Hoe fijn zou het ook niet zijn dat alles weer eens echt schoon was, zonder dat je daar je schaarse vrije tijd aan op moet offeren? Toen ik daar eenmaal een beeld van in mijn hoofd had, was de keus snel gemaakt: ik zou een huishoudelijke hulp gaan inhuren!

Hoe vind je een schoonmaakster?

Toen ik eenmaal besloten had tot het inschakelen van een huishoudelijke hulp, wilde ik dit graag ook zo snel mogelijk geregeld hebben. Ik had alleen geen idee hoe ik dit aan moest pakken. Waar vind je immers een persoon die dit werk voor je wil doen? Ik begreep dat velen via via iemand gevonden hadden, maar dit lukte mij niet. Na wat zoeken op internet kwam ik echter terecht op iemand.nl. Bij iemand kun je heel eenvoudig een huishoudelijke hulp vinden, je hoeft alleen maar een paar zaken aan te geven:

  • je adres
  • datum en tijdstip waarop schoongemaakt moet worden
  • je betaalgegevens voor automatische incasso

Het was dus echt heel vlot geregeld en op het afgesproken moment stond de schoonmaakster bij mij op de stoep. De eerste keer beviel mij uitstekend en ik heb nu dan ook een vaste afspraak dat eens in de twee weken de huishoudelijke hulp bij mij langs komt om alles te poetsen. Zo kan ik weer genieten van een brandschoon huis, zonder dat mij dit zelf tijd kost!