Is elektrisch roken beter dan normaal roken?

Veel mensen vragen het zich af: Is elektrisch roken beter dan normaal roken? Om dee vraag te beantwoorden moet je eerst weten wat het grote verschil is. Het team van de webshop ea-sigaret legt het je graag uit. Bij het roken van normale sigaretten komt er rook vrij door het verbranden van de sigaret. Deze rook adem je in en deze veroorzaakt schade in de longen. Bij elektrisch roken adem je geen rook in maar damp, oftewel de waterdamp die ontstaat door het verhitten (verdampen) van de vloeistof die je erin doet, ook wel e-liquid genoemd. Je kunt je voorstellen dat het een groot verschil is of je rook of damp inademt, en dat de ene minder slecht is dan de ander. In principe is dat ook zo, ware het niet dat niet alle e-liquids hetzelfde zijn. Het gehalte aan nicotine in e-liquids varieert, en daarom kun je alleen van de lichtere versies of die zonder nicotine stellen dat ze minder slecht zijn dan het echte roken. Elektrisch roken (dampen) met een e-liquid zonder nicotine is waar de meeste rokers naartoe willen als ze willen stoppen met roken. Daarmee kunnen ze namelijk wel nog de gewoonte in stand houden maar dan zonder dat ze nicotine binnenkrijgen. Natuurlijk is het beter om volledig te stoppen, maar dan grijpen mensen vaak naar snoepgoed en dat is natuurlijk ook niet slim. Maak hierin dus je eigen overweging.

Hoe kun je beginnen met elektrisch roken?

Of je nu vaker een sigaret rookt of het nog nooit gedaan hebt, je kunt het beste beginnen met elektrisch roken door een eenvoudig te bedienen elektrische sigaret te kopen bij ea-sigaret. Zij hebben uitgebreide informatie op hun website staan over hoe je kunt starten met e-smoken, en welke sigaret daar het beste bij past. De ene elektrische sigaret is namelijk veel zwaarder en hetzelfde geldt voor al die soorten e-liquid die ze in hun webshop verkopen. Als je dus wilt starten met elektrisch roken, om welke reden dan ook, kun je ze gerust om advies vragen. Ze geven je dan een aantal voor jou geschikte opties waarmee je op een gemakkelijke manier kunt ontdekken of e-smoken iets voor je is. 

Een webshop met alles om te e-smoken

Bij ea-sigaret kun je echt alle onderdelen vinden om te beginnen met elektrisch roken. Je hebt namelijk nog niet genoeg aan enkel die elektrische sigaret. Je hebt ook de volgende producten nodig:

  • Een coil
  • Een clearomizer
  • Een e-liquid
  • Een oplaadkabel

Die elektrische sigaret werkt immers op stroom en niet op basis van verbranding, zoals een normale sigaret. Daarom zul je hem net als je mobieltje af en toe moeten opladen. Dit kun je doen met een speciale oplaadkabel die bij je elektrische sigaret zit. Is hij voldoende opgeladen en heb je hem gevuld met e-liquid? Dan kun je beginnen met elektrisch roken. Doe dat in het begin voorzichtig zodat je kunt wennen aan de manier van inhaleren. Deze verschilt namelijk nogal van het die bij het roken van normale sigaretten, het voelt echt anders aan in je keel. De meeste mensen zijn echter heel snel aan e-smoken gewend en willen daarna ook niet meer terug, dus wanneer stap jij over?