Legionella voorkomen is beter dan genezen

Legionella. Het bevindt zich in iedere waterleiding, maar er ontstaan pas gevaarlijke situaties als het volume van legionellabacteriën een te grote hoeveelheid aanneemt. Daarom is het goed om legionella te voorkomen. Legionella voorkomen doet u met BioLab.nl, de specialist als het gaat om onderzoeken en schoonhouden van waterleidingen. Wij zijn gecertificeerd om actief legionellapreventie uit te voeren. Bij het legionella voorkomen zorgen wij er met diverse werkzaamheden voor dat de bacteriën geen kans krijgen om zich in rap tempo te vermenigvuldigen in uw waterleiding. Dit kan door middel van periodieke werkzaamheden aan uw waterleidingen. Wij verhelpen de kans op de snelle groei van de bacteriën en kunnen daarmee legionella voorkomen. In enkele gevallen kan legionella zich toch vermenigvuldigen, maar wij proberen het water zo veel mogelijk legionellavrij te houden.

Neem de stap tot legionella voorkomen

De concentratie van legionellabacteriën is niet altijd gevaarlijk. Het wordt pas schadelijk voor de gezondheid als de hoeveelheid tot grote hoogte komt. Indien dit het geval is, dan spreken wij van een legionella besmetting. Daarom is het van belang dat u regelmatig uw waterkwaliteit laat meten, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het legionella voorkomen bestaat uit verschillende onderdelen. Bij BioLab leggen wij u graag uit hoe wij dit doen:

  • Wij onderzoeken al uw waterleidingen om uit te zoeken of er risicovolle plekken aanwezig zijn.
  • Op alle plekken in uw waterleiding moet de temperatuur geanalyseerd worden om te kijken of deze onder de 25 graden Celcius zijn. Door deze plekken extra in de gaten te houden kunnen wij legionella voorkomen.
  • Waterleidingen die niet actief gebruikt worden, worden zorgvuldig onderzocht en worden schoongehouden. Hier vormen zich namelijk de meeste bacteriën.

Door de meest risicovolle leidingen regelmatig te onderzoeken voorkomt u dat de bacteriën gevolgen hebben voor uw gezondheid. Onze deskundigen hebben alles in huis om legionellapreventie optimaal uit te kunnen voeren. Wij weten als geen ander hoe snel legionella zich kan vermenigvuldigen en zullen daarom te allen tijden de waterkwaliteit controleren. Deze periodieke watermetingen helpen u legionella te voorkomen en gevaarlijke situaties uit de weg te gaan. Onze focus ligt bij het bieden van de beste service en het maximaal uitvoeren van alle watermetingen. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres voor alle werkzaamheden met betrekking tot legionellapreventie, zodat u geen last meer heeft van een overvloed aan bacteriën.

BioLab is uw redder in legionellasituaties

BioLab is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau uit Barendrecht. Sinds 2004 zijn wij gespecialiseerd in wateronderzoek, luchtonderzoek en asbestonderzoek. Onze medewerkers staan altijd klaar voor onder andere installateurs, zorginstellingen, overheidsinstellingen, vastgoedbeheerders en het bedrijfsleven. Iedereen die metingen wilt laten verrichten kan bij ons terecht. Wat ons vooral kenmerkt is dat wij ook in oplossingen denken. Zodra er een probleem vastgesteld wordt, denken wij graag met u mee. Dit doen wij omdat wij vinden dat een gezond binnenklimaat essentieel is voor u en de werk- en leefomgeving. Het leidt namelijk tot vermindering van het ziekteverzuim en daarmee naar een verbetering van uw arbeidsprestaties en een goede toekomst van uw bedrijf. Onze kernwaarden:

  • Topkwaliteit service
  • Uitmuntend kwaliteitsniveau
  • Transparantie
  • Betrokken
  • Maatschappelijk verantwoord

Met deze kernkwaliteiten willen wij ons graag onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten. Onze service bestaat niet alleen uit het onderzoeken van uw waterleidingen en legionella voorkomen, maar ook bij het beantwoorden van uw vragen of het geven van advies. Dus heeft u een vraag of wilt u graag advies over uw waterleidingen, neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens op de website. U kunt hier ook een vrijblijvende offerte opvragen voor uw legionellapreventie.