Maatwerktrainingen bij LearnWise

Scenario: je bedrijf gaat werken met een nieuw product. Alle werknemers moeten hier op een goede manier mee leren werken. Maatwerktrainingen van Learnwise zorgen ervoor dat elke werknemer snel met de nieuwe software uit de voeten kan. Tijdens onze trainingen wordt uitvoerig stilgestaan bij de individuele capaciteiten van de werknemer. Als een migratietraject te snel verloopt, zal het personeel na verloop van tijd opnieuw bijscholing nodig hebben. Dankzij onze persoonlijke aanpak kan elke medewerker bijblijven, niemand mist de boot. Hoe zitten onze maatwerktrainingen in elkaar?

  • Inventarisatie
  • Communicatie
  • Ontwikkeling
  • Uitvoering
  • Evaluatie

Vooraf gaat LearnWise in gesprek met jouw organisatie. Hieruit komen een aantal leerdoelen naar boven, die in de training worden meegenomen. Bij het vaststellen van deze doelen wordt goed gekeken naar de doelgroep van de training. Welke functionaliteiten van de nieuwe werkomgeving moeten deze medewerkers van begin af aan begrijpen? Een nieuw programma kan nog zo goed zijn, als de medewerker de juiste knop niet kan vinden loopt hij of zij vast. Nadat duidelijk is wat moet gebeuren, wordt dit gecommuniceerd naar het personeel. Hierbij worden een aantal aloude vragen beantwoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ‘what’s in it for me?’ vraag, cruciaal bij het implementeren van verandering. Door het personeel te wijzen op de voordelen van de nieuwe software, maken zij sneller de overstap. Welke stappen zij moeten maken? Dat beslissen we bij het opstellen van de verschillende maatwerktrainingen. Tot slot maken we ook een planning. We stellen een mooi programma op van verplichte en optionele bijeenkomsten. Zo heeft elke werknemer duidelijk zicht op het aankomende verandertraject. Bij het vaststellen van het programma heeft de klant uiteraard alle vrijheid. Wij schikken ons volledig naar jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden van onze maatwerktrainingen? Op http://www.learnwise.nl/ vind je al onze contactgegevens.

Maatwerktrainingen: uitvoering en evaluatie

Nadat de methode is bedacht, uitgelegd en ontwikkeld beginnen we met de uitvoering. LearnWise maakt daarbij gebruik van bouwstenen, speciale modules die op het individu worden aangepast. Hierbij kun je denken aan opstartsessies, introductievideo’s, werkplekbegeleiding of Train-the-trainer-programma’s. Deze bouwstenen zijn uniek voor elke training. Je zult ons nooit twee keer hetzelfde verhaal horen vertellen. We weten allemaal hoe vervelend het is om voor een training ver te moeten reizen. Voor een training van een uur ben je soms net zo lang onderweg. De maatwerktrainingen van LearnWise werken anders. Onze instructeurs komen bij jou langs, zodat het personeel geen extra werk hoeft te doen. In onze resultaten zien we terug dat werknemers hierdoor gemotiveerd aan de lesstof beginnen! Is het programma afgerond, dan gaan we direct met alle betrokkenen om tafel voor een eerlijke evaluatie. Wat ging goed, wat heeft geholpen? Maar ook: waar schoten onze maatwerktrainingen tekort, waar kunnen we nog stappen maken? Door het traject op deze manier af te sluiten hebben medewerkers het gevoel dat hun mening echt telt. De  nieuwe concepten blijven dan beter hangen. Na de evaluatie is het tijd om echt met het nieuwe programma aan de slag te gaan. Wie weet zien we je snel weer terug voor een andere training!

Bij vragen, schroom niet!

Wij krijgen vaak het verzoek om onze maatwerktrainingen in een paar zinnen samen te vatten. Zo simpel is het helaas niet. Elke training is gericht op een unieke groep werknemers, die samen een leerproces doormaken. Ben je benieuwd naar de technieken die wij gebruiken? Bel ons dan gerust! Onze klantenservice staat je graag te woord. Heb je een complexe vraag die je liever per mail stelt, dan vind je op learnwise tevens het e-mailadres waarop je ons kunt bereiken. Aarzel niet en neem contact op, wie weet kunnen we elkaar verder helpen!