Makita 18v accu vervangen

Alle Makita 18v machines werken op een 18v accu. Deze accu zit in de regel standaard bij de machine op het moment dat je deze koopt. Met een bijgeleverde accu kan de machine goed functioneren. Wanneer je een Makita 18v machine koopt werkt deze de eerste paar jaar prima, maar daarna komen toch een aantal problemen bovendrijven. Dit heeft niks te maken met de kwaliteit van de producten, een Makita 18v machine is duurzaam en van goede kwaliteit, maar het probleem zit hem met name in de accu. De meeste accu’s, hoe modern deze ook zijn, hebben namelijk last van een aantal problemen:

  • Afname in kracht
  • Slijtage door opladen

In de eerste plaats neemt de kracht van een accu elk jaar met ongeveer 20% af. Dit wil zeggen dat na een jaar of 5 de accu niet sterk genoeg meer is om de machine normaal te opereren. Ieder jaar kun je het apparaat daarom minder lang gebruiken dan voorheen. Hiernaast vindt ook normale slijtage van de accu plaats. Wanneer je een Makita 18v accu vaak oplaadt zul je zien dat deze na verloop van tijd sneller leegloopt, hier is weinig aan te doen. Wanneer je merkt dat de accuduur van je boormachine afneemt dan is het tijd om op zoek te gaan naar een vervanging. Op https://shop.accu-machine.nl/product/accu-makita-bl1850-18v-5-0ah/ vind je de beste accu’s voor alle Makita 18v machines. Deze accu’s passen op allerlei verschillende machines en gaan lang mee. Op deze site weet je zeker dat je geen miskoop begaat: de specificaties van elke accu worden netjes benoemd op de productpagina. Ben je toch nog niet helemaal zeker of jouw Makita 18v boormachine wel werkt met deze accu? Neem dan contact op via het contactformulier. Je bent dan binnen zeer korte tijd in gesprek met een ervaren werknemer die je precies kan vertellen of de accu die je op het oog hebt geschikt is voor jouw apparaat.

Makita 18v accu: capaciteit

Een accu heeft een bepaalde capaciteit. Die capaciteit wordt uitgedrukt in milliampère-uur. Hoe hoger dit getal, hoe langer de accu in principe meegaat. Wanneer de machine een hoger verbruik heeft dan is de accu natuurlijk sneller leeg, maar een accu met een hogere capaciteit gaat langer mee. Het kan dus zo zijn dat een apparaat dat in theorie meer stroom verbruikt, toch langer mee kan gaan. De capaciteit van de accu ligt dan gewoon iets hoger. Op bovenstaande site maakt het in principe niet uit welk type accu je aanschaft. Wanneer je bijvoorbeeld een Makita 18v boormachine gebruikt en daar standaard een 3Ah accu inzit, kun je deze capaciteit ook uitbreiden. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een 18v accu met een opslag van 5Ah. Je moet dan natuurlijk wel zorgen dat de accu volledig compatibel is met de Makita 18v machine die je gebruikt. Wanneer je niet zeker bent of dit het geval is kun je altijd even contact opnemen met de leverancier van de accu. Deze kan je precies vertellen of de accu geschikt is voor het Makita 18v apparaat dat je gebruikt.

Bestel bij een betrouwbare leverancier

Bovenstaande site is een betrouwbare leverancier van Makita 18v accu’s. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in deze webshop een miskoop begaat. Er zijn helaas veel aanbieders op de markt die accu’s aanbieden van lage kwaliteit. Wanneer je een accu aanschaft met slechte ‘cellen’ dan zul je merken dat deze na enkele maanden al een stuk minder betrouwbaar is geworden. Kies dus altijd voor een leverancier die goede cellen in de accu’s stopt. Cellen van Samsung, Panasonic of LG zijn in de regel erg betrouwbaar.