Massage cursus in Rotterdam bij www.eerste-nvvs.nl

Masseren kun je leren, maar het vraagt wel om een goede opleiding. Lichaamswerk is bijzonder werk waar je veel mensen mee kunt helpen die bijvoorbeeld last hebben van fysieke maar ook van mentale klachten. Een massage cursus in Rotterdam kan je helpen het vak te leren. Bij NVVS kies je uit een zeer ruim aanbod cursussen op maat. Er zit dus altijd wel een massage cursus in Rotterdam bij waar je je goed bij voelt. Sinds 1935 kun je al bij NVVS terecht voor een veelheid aan opleidingen. Veel mensen lopen rond met fysieke klachten. Hoe deze ontstaan is niet altijd duidelijk maar een veel genoemde oorzaak is stress. Wanneer we stress ervaren zal dat zijn weerslag hebben op het lichaam en dat is ongelofelijk zonde. Het is dan ook zaak om voldoende aandacht voor het lichaam te hebben en de klachten. Tijdens een massage cursus in Rotterdam zul je leren masseren en op de juiste manier naar het lichaam te kijken. Wieteke is een van de cursisten die koos voor een massage cursus in Rotterdam en zij vertelt graag iets meer over haar ervaringen met een massage cursus in Rotterdam. Kijkt u ook eens op eerste-nvvs.nl. 

Wieteke volgde een massage cursus in Rotterdam

Aangenaam, ik ben Wieteke. Ik vind het ontzettend leuk om te masseren. Ik deed het als kind al gewoon voor de lol. Ik voelde altijd goed aan waar mensen bijvoorbeeld pijn hadden en was zoals ze dat ook wel noemen, een sensitief kind. Het was een goede vriendin van me die tegen me zei dat ik een massage cursus in Rotterdam moest volgen. Het leek haar nou echt wat voor mij. In eerste instantie reageerde ik daar wat twijfelachtig op. Ik vond het namelijk nogal wat om van die hobby mijn beroep te maken. Ik werkte in die tijd bij een bank en op zich vond ik dat wel best. Het was misschien niet waar mijn hart lag, maar goed we moeten in het leven allemaal wel eens dingen doen waar we niet zo veel zin in hebben. Het was eigenlijk door die vriendin dat ik mezelf begon af te vragen of ik ook een andere keuze kon maken en mijn carrière echt helemaal om kon gooien door een massage cursus in Rotterdam te volgen. Aanvankelijk deed ik niets met het voorstel van die vriendin. Het was een van die dingen die even moet beklijven voor je er iets mee gaat doen. Maar ik kan zeggen dat het zaadje gepland was om een massage cursus in Rotterdam te gaan volgen, vroeg of laat. Het duurde weer een aantal maanden voordat ik er weer aan dacht. Online begon ik wat te zoeken. Ik woon in Rotterdam dus ik wilde in deze omgeving ook een cursus of een opleiding volgen. Voor mij was het belangrijk om te kunnen kiezen uit verschillende soorten cursussen en opleidingen. Ik wist immers helemaal nog niet precies wat ik wilde en de mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat over massage cursussen. Je kunt je richten op sportmassages of bijvoorbeeld op ontspannende massages. Wat je ook kiest, het is belangrijk om een school te vinden waar ze op de juiste manier aan de slag gaan. Uiteindelijk werd ik door een andere vriendin gewezen op NVVS, deze praktijk bestaat al vele jaren waardoor ik meteen veel vertrouwen had in de cursussen die daar worden aangeboden.

Neem zelf eens contact op

Ik volgde een cursus bij NVVS met heel veel plezier en schoolde me daarna om tot masseur. Het was een leuke, spannende weg die ik aflegde en ik ben nog altijd blij dat ik het gedaan heb.