Met pensioen gaan

Moet jij nog heel wat jaren werken, maar kijk je nu ook al uit naar je pensioen? Je bent zeker niet de enige! Veel mensen ervaren het als veel te druk dat ze een volledige week moeten werken, hun huishouden moeten doen en dan ook nog tijd moeten vinden voor familie en andere sociale contacten. Hobby’s, vrijwilligerswerk en al die andere zaken die je zo graag nog eens zou willen doen, daar kom je eigen lijk niet aan toe. Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar op het moment dat jij met pensioen gaat en niet meer iedere dag naar je werk hoeft te gaan, dan houd je hier opeens genoeg tijd voor over. Je kunt eindelijk eens een wat langere vakantiereis gaan maken, je hebt eindelijk de tijd om dat vrijwilligerswerk op te pakken dat jij zo graag wilt doen en je kunt eindelijk ook eens gewoon wat meer rust pakken. Maar natuurlijk heb je nog wel steeds kosten. Hoe betaal je die als je niet meer werkt? In ons land heeft iedereen recht op een AOW-uitkering, in het kader van de Algemene Ouderdomswet. Dit is in ieder geval genoeg om tijdens de periode van je pensioen de basiskosten van te kunnen betalen.

Is jouw pensioen voldoende?

Maar alleen een AOW-uitkering is wel wat karig, helemaal als jouw woonkosten wat hoger zijn. En wil jij af en toe op vakantie gaan en leuke uitstapjes kunnen maken, bijvoorbeeld naar het theater of naar een concert, dan is het wel fijn als je over iets meer financiën kunt beschikken. Daarom bouw je bij de meeste werkgevers pensioen op, dit wordt automatisch ingehouden van je loon en voor je bij een pensioenfonds gestald. Hoe hoog het bedrag uiteindelijk zal zijn waar jij recht op hebt, is van een aantal zaken afhankelijk. Feit is wel dat je op deze manier tijdens je pensioen in ieder geval over meer geld kunt beschikken en je ook voldoende financiële middelen hebt voor reizen, hobby’s en dergelijke. Als zzp’er of ondernemer bouw jij niet automatisch pensioen op, zoals wel het geval is als je in loondienst bent. Jij zult hiervoor zelf actie moeten ondernemen en geld hiervoor aan de kant moeten zetten. Dit kan op verschillende manieren, je kunt zelf kiezen wat het best bij jou past. Zolang je in ieder geval maar iets doet, want anders kan het zijn dat jij door moet blijven werken als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt behaald om toch je lasten te kunnen betalen.

Vraag advies aan Recht Op Advies

Hoe weet je nu zeker dat jij na je pensionering niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan? Hoe zorg je er nu voor dat je als ondernemer genoeg geld opbouwt voor een goed pensioen? Het zijn vragen waarop het antwoord vaak complex is en vaak is het lastig om dit zelf uit te zoeken. Wil jij er zeker van zijn dat je voor later alles goed geregeld hebt, vraag dan een adviesgesprek aan bij Recht Op Advies. Zij kunnen samen met jou een pensioencheck doen, om te controleren wat je tot nu toe opgebouwd hebt, hoeveel je hiervan uitgekeerd krijgt als je gepensioneerd bent en wat je kunt zonodig kunt doen om dit te verbeteren. Niet alleen over je pensioen kunnen zij jou adviseren, ze kunnen ook advies geven over:

  • woekerpolissen
  • rentemiddeling
  • hypotheekvormen
  • hypotheekrente

Als jij dus zeker wilt weten dat je alles goed geregeld hebt en dat je tijdens je pensioen straks het geld hebt om te doen wat jij wilt doen, vraag dan zeker eens een gesprek aan bij RechtOpAdvies.nl.