Op zoek naar houten speelgoed?

Houten speelgoed is weer helemaal hot. Het is terug van weggeweest en het wordt steeds populairder. Het is zo populair omdat het de creatieve ontwikkeling van kinderen stimuleert. Daarnaast is hout erg duurzaam en gaat het jarenlang mee. Speelgoedfamilie.nl heeft een groot assortiment met houten speelgoed.

Hout vs. plastic

Bij de laatste trends komt houten speelgoed steeds meer naar voren. Nadat ouders jarenlang hebben gekozen voor plastic, kiezen steeds meer ouders voor hout. Het degelijke speelgoed is van veel betere kwaliteit dan plastic en gaat meestal jarenlang mee. Het kan zelfs van generatie naar generatie doorgegeven worden. Dat maakt houten speelgoed ook zo leuk en tijdloos, denk bijvoorbeeld aan het hobbelpaard wat je vroeger had of de houten blokken en het houten fietsje. Tegenwoordig is de prijs van dit speelgoed ook bijna hetzelfde als dat van plastic, waar vroeger houten speelgoed als heel duur werd gezien is dat tegenwoordig niet meer het geval. Zo kan elk kind genieten van duurzaam, creatief stimulerend speelgoed. Het speelgoed is zo stimulerend omdat het degelijk is waardoor kinderen zelf hun fantasie moeten gebruiken. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten houten speelgoed:

  • Houten treinbanen
  • Houten muziekinstrumenten
  • Houten speelkeukens
  • Houten spellen
  • Houten poppenhuizen

Dit speelgoed is dan ook van bekende merken zoals Base Toys, Mentari, Goki en bigligs.

De voordelen van houten speelgoed

Dit speelgoed is veel beter voor het milieu dan plastic speelgoed. Bij het maken van houten speelgoed komen er geen schadelijke stoffen vrij en omdat het jarenlang mee gaat is het ook nog eens erg duurzaam. Als je kijkt naar plastic speelgoed dan zie je dat het niet biologisch afbreekbaar is, je kunt het wel recyclen maar je komt er nooit meer vanaf. Nog een voordeel is dat je een boom een tweede leven geeft. In plaats van dat de bomen in brand worden gestoken of alleen maar wordt gekapt kan er nu nog mooi speelgoed van worden gemaakt. Een nog heel groot bijkomend voordeel is dat houten speelgoed veel veiliger is dan plastic speelgoed. Dit komt omdat hout geen kunststoffen of andere schadelijke stoffen bevat. Wanneer een kind wat inslikt is dit dan ook minder gevaarlijk dan kleine stukjes plastic. 

Houten speelgoed bestellen

Ben je op zoek naar houten speelgoed en geen tijd om in winkels op zoek te gaan? Bekijk dan gauw het assortiment van de Speelgoedfamilie. Online bestellen is makkelijk en kost weinig tijd. Het speelgoed is van hoogwaardig materiaal en gaat jarenlang mee. Daarnaast kan binnen 90 dagen het speelgoed retour worden gedaan dus als het speelgoed niet in de smaak valt hoef je je geen zorgen te maken. Ook leuk om deze speeltjes cadeau te geven. Tussen al het geweld van plastic speelgoed is een houten cadeau dan ook erg verfrissend en tijdloos leuk.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het speelgoed wat op de website staat? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Je kunt ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur bereiken door te bellen op 024 2600 209 of door te mailen naar contact@speelgoedfamilie.nl. 

Lees meer…