Orde in uw ICT apparatuur

Orde in uw ICT apparatuur

Als er over het ICT apparatuur wordt gepraat binnen een bedrijf, gaat het snel over de wirwar van kabels die zichtbaar is in de serverkasten. Dit is natuurlijk wat u wilt voorkomen in uw bedrijf. Een patchkast biedt hier de oplossing voor. Een patchkast brengt structuur in de bekabeling, zodat het overzicht wordt bewaard. Waar dient een patchkast precies voor? Dat vertellen wij u graag!

De mogelijkheden

Een patchkast kan gezien worden als een effectieve manier van werken voor technici. Mocht er bijvoorbeeld een storing zijn, dan kunnen technici sneller het probleem verhelpen en zal er minder lang overlast van worden ervaren. Door de structuur van de bekabeling, is de oorzaak makkelijk te vinden. De structuur wordt geregeld door de nummering van de kabels en de nummering van de patchpoorten. Hierdoor is meteen duidelijk welke kabel in welke patchpoort zit en waar deze kabel voor dient.

Patchkast en/of serverkast

Het verschil tussen een patchkast en een serverkast is nihil. In feite zitten er verschillen tussen een patchkast en een serverkast. Een serverkast in kleiner dan een patchkast, maar kan voor dezelfde doeleinden worden gebruikt. In de praktijk wordt dit dan ook gedaan, omdat er vaak op grote schaal gebruik wordt gemaakt van de patchkasten. Dit is terug te zien in bij grote organisaties. Hier komen ontzetten veel kabels binnen, voor telefoonverbindingen tot internetverbindingen. Het belangrijkste is natuurlijk dat dit blijft werken. Door gebruik te maken van een patchkast, kan de levensduur van ICT apparatuur worden verlengd.

Een patchkast kopen?

Wilt u een patchkast kopen? De mogelijkheden voor uw bedrijf zijn enorm, omdat de werkzaamheden en storing snel en secuur kunnen gebeuren. Bij Patchkast.com hebben ze een uitgebreid assortiment met verschillende patchkasten en serverkasten, zodat er altijd de juiste samenstelling bij zit voor uw ICT apparatuur. U kunt gemakkelijk en snel een bestelling plaatsen. Wilt u liever eerst informatie of een offerte op maat? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de klantenservice, zodat de mogelijkheden voor uw bedrijf besproken kunnen worden.