Personeelsplanning makkelijk gemaakt

Elke organisatie die met personeel in verschillende diensten werkt heeft ermee te maken: Personeelsplanning. Een ingewikkelde puzzel die inzichtelijk moet maken welke personeelsleden beschikbaar zijn, welke afwezig zijn en wie wanneer werkt. Een helder en overzichtelijke planning is daarbij belangrijk, vooral wanneer het overal toegankelijk is en op elk apparaat geopend kan worden. De planningssoftware van PersoneelsSysteem biedt een toegankelijk programma waarin snel, overzichtelijk en kostenefficiënt gewerkt kan worden. Altijd en overal is de personeelsplanning, urenregistratie en administratie inzichtelijk. Zo kan dit systeem gebruikt worden voor:

  • Het maken van een werkrooster
  • Het bijhouden van urenregistratie
  • Het beheer van personeel
  • Aanvullende informatie als plus- en minuren en vakantie-uren

De personeelsplanning van PersoneelsSysteem biedt daarnaast de mogelijkheid om eenvoudige en uitgebreide rapportages en statistieken te maken. Het is dus één compleet systeem dat alles bevat wat een goede planning nodig heeft.

Personeelsplanning kent vele voordelen

Op personeelssysteem.nl, de website van PersoneelsSysteem, ontwikkelaar van de software voor personeelsplanning, geeft uitgebreid inzicht van alle mogelijkheden die dit systeem een organisatie biedt. Een groot voordeel is dat het systeem online toegankelijk is. Daardoor is 24/7 overal de planning inzichtelijk. Voor gebruik op mobiele apparaten, zowel iPhone als Android, is een mobiele app ontwikkeld. Op computers en tablets kan de planning online geraadpleegd en onderhouden worden.

Een ander voordeel is dat de planning een eenvoudig roostersysteem heeft. Zo is personeel dat regelmatig dezelfde diensten draait in te plannen met herhaaldiensten. Met een paar klikken staat de basis van de planning daardoor snel klaar en kan personeel met een wisselend rooster worden toegevoegd aan het werkrooster. Een bijkomend voordeel bij deze manier van plannen is dat rekening gehouden kan worden met personeelskosten. Door in te plannen naar tijd en salaris is het budget eenvoudig te managen en kunnen de personeelskosten meegaan in lijn met de bedrijfsresultaten. Kostenefficiënt plannen zonder moeilijke formules te hoeven toepassen bespaart een organisatie tijd en geld, omdat leidinggevenden en planners zich met een efficiënte personeelsplanning kunnen focussen op dat wat echt hun aandacht verdient.

Registratie en rapportages

Het bijhouden van urenregistratie is altijd een ingewikkeld proces. Veel organisaties hanteren hiervoor een vrijstaand systeem, dat wel de uren registreert, maar ook vereist dat de registratie wekelijks handmatig moet worden ingevoerd in spreadsheets als Excel. Niet alleen is dit een tijdrovende klus, maar deze vorm van registratie is ook nog eens zeer foutgevoelig. Een koppeling van de urenregistratie met de personeelsplanning neemt daarom werk uit handen en biedt direct inzicht in de gemaakte uren versus de geplande uren. De urenregistratie kan uiteraard nog steeds handmatig worden gedaan via een urenregistratieformulier, maar de urenregistratie kan ook gekoppeld worden aan klokken. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. In- en uitklokken kan via computer, mobiele app en een online tijdklok. Ook kan op een tijdklok met een sleutelhanger of vingerscan gewerkt worden. De registratie wordt direct verwerkt in het systeem, toegevoegd aan de personeelsplanning en zo is altijd actuele informatie beschikbaar in het werkrooster. Hierdoor kan ook op elk moment een rapportage worden gemaakt van de gewerkte uren in een bepaalde periode. Deze rapportages zijn direct online beschikbaar, maar kunnen ook gedownload worden als Excelbestand of csv-file, zodat er alsnog handmatige berekeningen op losgelaten kunnen worden. Doordat deze manier van personeelsplanning efficiënt met de tijd omgaat is het mogelijk om meer tijd te besteden aan het maken van analyses en kostenbesparende berekeningen. Het systeem verdient zichzelf daarmee als het ware terug. Daarbij zijn de tarieven van de personeelsplanning van PersoneelsSysteem zeer aantrekkelijk. Het systeem is de eerste 30 dagen gratis te gebruiken, daarna wordt slechts 3 euro per gebruiker per maand berekend. De tarieven zijn dus altijd in verhouding met de omvang van de organisatie.