Studeren aan een toneelacademie? Volg een vooropleiding

Is het uw droom om op het podium te staan? Of wilt u graag in een spannende televisieserie of een film terechtkomen? Is het uw ultieme droom om in Hollywood door te breken? Dan hebt u natuurlijk wel een degelijke vooropleiding nodig. Bij toneelhuisamsterdam.nl kunt u een dergelijke vooropleiding volgen. Dit is misschien wel de meest gerenommeerde vooropleiding in Nederland en daar zijn we erg trots op. Want veel van onze leerlingen zijn vervolgens toegelaten bij 1 van de 3 academies in Nederland. En aan een toneelacademie aangenomen worden is niet bepaald gesneden koek. Er is namelijk een strenge selectieprocedure voordat u aan een toneelacademie wordt toegelaten en men kijkt onder andere naar uw motivatie, uw vooropleiding en uiteraard naar de auditie die volgt mits u in de eerste plaats wordt uitgenodigd. U kunt zich na het lezen van deze tekst direct aanmelden voor de Vooropleiding Theater Nederland. We werken nauw samen met de toneelacademie in Amsterdam en drie vorige academies in:

  • Maastricht,
  • Utrecht,
  • En Arnhem.

Als u zich aanmeldt via de website dan wordt er wederom naar een goede motivatie gevraagd. We vinden het namelijk erg belangrijk dat u actief deel wilt nemen en er voor de volle 100 procent in wilt stappen. Het is immers uw droomcarrière, dan vinden we dat het niet te veel is gevraagd om dit van u te verwachten Beschrijf daarom welke richting u aan de toneelacademie zou willen doen, wat uw ervaring is en wat u drijft.

Dankzij de vooropleiding wordt u sneller toegelaten aan de toneelacademie

Nadat u de aanvraag hebt verstuurd krijgt u natuurlijk een bevestiging. Er zijn 5 instroommomenten per jaar en een blok bestaat uit 8 weken waarbij u eens per week in de avond les hebt van een professionele leraar en acteur. Er volgen vele feedbackmomenten en uw kennis en kunde worden continu op de proef gesteld. Ook is er heel wat thuisstudie omdat een zekere theoretische kennis van u wordt verwacht. Aan de toneelacademie zult u immers ook theoretische vakken leren want enkel de praktijk is in onze ogen niet voldoende. Natuurlijk moet u aan de toneelacademie erg veel trainen en oefenen binnen de sector die u aantrekkelijk vindt zoals toneel, drama, cabaret et cetera. Maar u begrijpt dat u hier minstens Hbo-niveau voor nodig hebt. Laat het u echter niet afschrikken maar geef de vooropleiding een kans. Het is niet erg duur en u bent slechts 2 maanden een avond per week kwijt. Het kan u net dat beetje helpen om door de auditie heen te komen als u zich hebt aangemeld voor een toneelacademie in dit land. En het kan u ook zeker helpen als u in het buitenland aan een toneelacademie wilt studeren. Maar houdt u er wel rekening mee dat onze vooropleiding zich voornamelijk richt op het huidige curriculum van de toneelacademie in Nederland. Daarom worden de lessen in het Nederlandse gegeven.

Hebt u genoeg talent en kennis? Meldt u dan aan voor een auditie

  • Bent u zelfverzekerd?
  • Kunt u zich eenvoudig inleven in een ander?
  • Hebt u als kind vaak in toneelstukjes op school of bij een vereniging gespeeld?
  • Of bent u een natuurtalent?

Gaat u dan een vooropleiding bij ons volgen zodat u klaar wordt gestoomd voor de toneelacademie van uw keuze. We laten jongeren tussen de 16 en de 24 jaar toe en er zijn jaarlijks 5 instroommomenten. Ondanks het feit dat we kleine groepen hanteren zodat we kunnen inspelen op ieders behoeften, hebt u aldus genoeg mogelijkheden om u aan te melden. Mocht u afgewezen worden dan kunt u het dus in de toekomst nogmaals proberen! Kijk daarom vandaag nog op de website van Toneelhuis Amsterdam.