Tarp: wat is het?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar misschien ook nog helemaal niet: de Tarp. Wat is dit nu precies? Het is een product dat je buiten kunt gebruiken om je te beschermen tegen regen en zon. In de meest eenvoudige vorm is het gewoon een soort tentdoek met aan de hoeken ogen, zodat je het doek met bijvoorbeeld touw of haringen vast kunt zetten. In feite is het dus een heel eenvoudig product, maar toch kan het echt ontzettend goed van pas komen! Iedereen kent bijvoorbeeld wel het probleem van een te warme zon op zomerse dagen. Natuurlijk kun je dan een parasol gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een Tarp. Doordat het oppervlak van het doek groter is dan bij een parasol, biedt het aan veel meer mensen een plek om in de schaduw te zitten. Ook kan dit speciale soort tentdoek heel goed bescherming tegen regen bieden. Ideaal dus als je bijvoorbeeld wilt barbecue├źn of met een groep buiten wilt zitten en het gaat regenen. Doordat de zijkanten van een Tarp open zijn, kun je gewoon de omgeving blijven zien en toch droog of in de schaduw zitten!

Tarp in verschillende vormen verkrijgbaar

Een Tarp is dus heel praktisch in gebruik en dat is nog meer het geval doordat deze in verschillende vormen verkrijgbaar is. Zo zijn er bijvoorbeeld doeken te krijgen die driehoekig zijn en die je met de korte kant bij de grond vastmaakt en met de punt ergens in de hoogte. Op die manier fungeert het niet alleen als schaduwdoek, maar ook als een soort windscherm. Ook kun je kiezen voor een groot, meer rechthoeking model, dat je in de vorm van een soort dak kunt maken. Daarnaast zijn er ook rondere varianten verkrijgbaar. Er zijn dus heel veel mogelijkheden op het gebied van de Tarp en niet alleen om deze los te gebruiken, er zijn ook varianten verkrijgbaar die bijvoorbeeld kunnen dienen als:

  • luifel aan je caravan of camper
  • raamluifel
  • uitbouw voor je tent

Natuurlijk moeten ze dan wel in de juiste maten gemaakt zijn, passend bij de tent, camper of caravan die jij hebt. Daarnaast kun je het ook nog inzetten als een caravanhoes, om ervoor te zorgen dat het dak mooi schoon blijft. Een Tarp is dus echt in veel verschillende varianten verkrijgbaar en heel veelzijdig inzetbaar, waardoor eigenlijk iedereen er wel een toepassing voor kan vinden!

Koop bij Kifra

Waar kun je nu terecht op het moment dat jij een Tarp zou willen kopen of op het moment dat jij hier graag meer over zou willen weten om te bepalen of het voor jou een geschikt product zou zijn of niet? Een aanrader is het om dan naar de website of naar de winkel van Kifra te gaan, de specialist op het gebied van vrije tijd en kamperen. Zij bieden diverse modellen en groottes van de Tarp aan en met een dergelijke keus kun je waarschijnlijk wel een model vinden dat goed aansluit bij de wensen die jij hebt. Je kunt het gewenste artikel uiteraard gewoon online bij hen bestellen, maar je kunt ook naar hun winkel in Enschede gaan om het eens in het echt te bekijken. Dit is zeker een goed idee als jij je nog te weinig een beeld kunt vormen van hoe een Tarp nu gebruikt kunt worden en hoe je deze bijvoorbeeld moet bevestigen. In de winkel kun je de artikelen in het echt zien en kun je van medewerkers uitleg krijgen over het gebruik ervan. Voor een Tarp is het dus aan te raden om naar Kifra te gaan!