Veilig rijden met aanhanger

Als jij je rijbewijs B hebt (en dus een personenauto mag besturen) dan weet je dat je hiermee mag rijden met aanhanger tot 750 kg. Voor de meeste mensen is dit voldoende. Is dit echter in jouw situatie anders en wil je rijden met aanhanger die zwaarder is dan 750 kg? Dan zul je hiervoor een speciaal rijbewijs moeten halen. Dit kun je doen bij de Rijschool & Motorshop Bert van den Hoek Amersfoort.

  • 1 dag
  • 2 halve dagen
  • Losse lessen

Je kunt op verschillende manier het rijbewijs voor rijden met aanhanger halen. Je kunt hiervoor een dag lessen volgen, maar dit kan ook verdeeld worden over twee halve dagen. Heb je geen tijd om hier een hele of twee halve dagen vrij voor te maken? Dan kun je ook losse lessen volgen bij Rijschool & Motorshop Bert van den Hoek Amersfoort. Je kunt dan in deze losse lessen leren hoe je kunt rijden met aanhanger. Tijdens de lessen leer je natuurlijk precies wat hier allemaal bij komt kijken en waar je rekening mee moet houden. Het is echt een aanrader om de lessen voor rijden met aanhanger te volgen bij deze rijschool. Ze hebben hier namelijk meer dan 30 jaar ervaring en je kunt hier 12 maanden per jaar lessen volgen. Je kunt dus het hele jaar door de beslissing maken om voor jouw rijbewijs BE te gaan. Dit rijbewijs staat ook wel bekend als E achter B.

Meer weten over rijden met aanhanger

Er zijn uiteenlopende situaties te bedenken waarin het nodig kan zijn om een rijbewijs BE nodig te hebben. Rijden met aanhanger is op zich niet moeilijk, maar het vraagt wel om bepaalde handelingen. Net als dat je niet zomaar achter het stuur van een auto of motor mag kruipen, moet je voor rijden met aanhanger dus ook een aantal lessen volgen. Zoals je echter hier boven al hebt kunnen zien, hoef je helemaal niet zoveel lessen te volgen. In ongeveer 8 uur heb je alle vaardigheden die je moet weten wel onder de knie en kun je dus het examen volgen. Als je dit wil kan dit zelfs nog op dezelfde dag en dan ben je er dus in een keer vanaf. De meeste mensen kiezen voor dit pakket, omdat je er dan niet meer over na hoeft te denken en je maakt het jezelf dus een stuk makkelijker. We raden je dus aan om hiervoor te kiezen. Maar uiteraard is het geen enkel probleem om voor een van de andere opties te gaan.

Leer meer bij deze rijschool

Als je ooit wel eens eerder rijlessen gevolgd hebt, dan weet je dat de ene rijschool zeker de ander niet is. Bij de een kun je hoge kwaliteit verwachten en slaagt het merendeel van de leerlingen, bij de volgende rijschool kan deze situatie heel erg anders zijn. Daarom is het dus altijd verstandig om voor een rijschool te staan die goed bekend staat. En dat is bij deze rijschool zeker het geval. En dat mag natuurlijk ook wel met zoveel ervaring! Ook voor rijden met een aanhanger ben je hier dus aan het juiste adres. Als je hier graag meer over wilt weten, dan raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van de rijschool. Daar kun je een hoop informatie vinden. Heb je vervolgens nog ergens vragen over? Neem dan gewon contact op met de rijschool. Zij beantwoorden graag al je vragen over rijden met aanhanger. Ook voor de andere soorten rijbewijzen zit je hier zeker goed. Het is dus ook de moeite waard om daar even naar te kijken.