Waarom zou u asbest verwijderen?

Leeft u op dit moment in een wat ouder huis dat stamt uit de periode tussen 1950 en 1975? Dan kan het best zo zijn dat er asbest is gebruikt in de bouw van uw huis. In deze periode van de vorige eeuw bleek het namelijk dat asbestvezels goed te verwerken waren in weefsels en andere materialen waardoor het een belangrijk materiaal werd in veel producten. Zo werd he product ook veel gebruikt in de bouw. U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord dat er een school dicht ging vanwege asbest of dat er een ander groot gebouw een hele tijd dicht moest vanwege deze stof. Overduidelijk willen we het niet in onze woon- en leefomgeving hebben. Ook is het een goed idee om te kiezen voor asbest verwijderen als u asbest in uw huis heeft. Best Vision kan uw huis op asbest controleren en het verwijderen.

Waarom zou u asbest verwijderen?

Zoals eerder al gezegd is asbest op een grote schaal toegepast in de tweede helft van de vorige eeuw. De stof zit onder andere gemengd met cement, gips, kunststoffen en andere plaat- en isolatiemateriaal. In de eerste instantie werd gedacht dat dit geen schadelijke gevolgen zou hebben voor de gezondheid, maar uit onderzoek bleek uiteindelijk dat er geen gevaar is wanneer het asbest niet beschadigd is of verweerd. Wanneer asbest wordt bewerkt en er asbestvezels vrijkomen, dan kan het wel een gevaar vormen voor de gezondheid als iemand hier voor een lange periode aan blootgesteld wordt. Dit is juist waarom het een goed idee is om asbest te verwijderen mocht u het vinden. De ziekten die worden veroorzaakt door het langdurig inademen van asbest worden vaak pas jaren later opgemerkt. Het is een sluipmoordenaar. Een aantal ziekten die kunnen voorkomen en die u zeker zullen motiveren om asbest verwijderen zijn:

  • Longkanker. Door het langdurig inademen van asbestvezels verhoogd de kans op longkanker. Hoe langer u de stof inademt, hoe groter de kans op deze ziekte. Vaak wordt longkanker pas na tien jaar, of later ontdekt.
  • Als u niet kiest voor asbest verwijderen, dan krijgt u ook een verhoogde kans op longvlies- en buikvlieskanker, of mesothelioom. Deze variant van kanker wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door asbest. Vaak wordt het pas dertig jaar na de blootstelling aan asbest ontdekt. 
  • Ook kunt u asbestose krijgen als u niet kiest voor asbest verwijderen. 

Asbest verwijderen met Best Vision

Best Vision kan uw pand inventariseren op de aanwezigheid van asbest. Zij zullen een professionele beoordeling maken wat betreft de aanwezigheid van asbestverdachte materialen en ook kunnen zij u adviseren over de sanering van deze materialen. Als er asbest wordt aangetroffen in het dak van uw pand, dan is het ook mogelijk om een lening aan te vragen om van dit dak af te komen en om het asbest verwijderen. Deze fonds is al een halfjaar ingesteld. 

Asbest verwijderen is dus wel erg belangrijk. Bij een brand bijvoorbeeld, kunnen er veel asbestvezels vrijkomen en uw gezondheid flink beschadigen. Dit kan dan worden voorkomen door asbest verwijderen. Bestvision kan uw pand voor u inventariseren en ook kunnen ze zorgen voor het asbest verwijderen.