Wat te doen met mijn pensioen na een scheiding

Mijn ex en ik waren meer dan twintig jaar met elkaar getrouwd, maar besloten om twee jaar geleden te gaan scheiden. Wij waren al vele jaren niet meer gelukkig samen, maar besloten om bij elkaar te blijven voor de kinderen, dit terwijl de kinderen al jaren uit huis zijn. Wij hadden geprobeerd om meer gescheiden te leven, maar het was voor ons duidelijk dat wij simpelweg niet meer samen wilden leven en daarom besloten wij om te gaan scheiden. Wij hadden echter niet goed nagedacht over de gevolgen voor een pensioen na een scheiding en wilden dit graag goed uitzoeken en laten regelen. Wij kwamen uit bij een advocaat van Pensioen Zaken en deze advocaat kon alles duidelijk aan ons uitleggen en op een goede en eerlijke manier regelen. Ik heb tot mijn pensioen altijd gewerkt en daardoor veel pensioen kunnen opbouwen, echter heeft mijn ex-vrouw vele jaren voor onze kinderen gezorgd en hierdoor minder pensioen opgebouwd. Wij wilden graag nog goed met elkaar kunnen omgaan na de scheiding en wilden daarom alles op een eerlijke manier regelen. Wij hadden aan veel verschillende onderdelen gedacht, maar niet aan het verdelen van pensioen na de scheiding. Ik heb vele jaren een goede baan gehad en kreeg altijd een riant salaris waardoor ik ook een goed pensioen heb. Dit was echter mogelijk, omdat mijn ex voor de kinderen zorgde, waardoor ik mij op mijn werk kon richten. Het contrast wat ik als pensioen krijg en wat mijn ex krijgt is erg groot en wij wilden het pensioen na de scheiding eerlijker verdelen. Het verdelen van een pensioen is echter ingewikkelder dan het klinkt met de berekening, administratie en uitbetalingen. Wij besloten om op zoek te gaan naar een bedrijf dat de verdeling voor ons kon regelen.

Hulp met een pensioen na een scheiding

Wij kwamen al vrij snel de website tegen van Pensioen Zaken en zagen dat zij konden helpen met het pensioen na een scheiding. Op de website konden wij veel informatie lezen over de verdeling van pensioenen na een echtscheiding en het leek ons verstandig om contact op te nemen met deze advocaat. Tijdens een gratis adviesgesprek kwamen wij erachter dat deze advocaat ons ook kon helpen en hoe men te werk zou gaan. Deze advocaat heeft veel ervaring met vergelijkbare situaties en wist precies hoe de verdeling van pensioen na een scheiding op een eerlijke manier geregeld kon worden.

Alles goed geregeld

De gehele situatie was niet gemakkelijk, maar wij zijn beiden blij dat de verdeling van het pensioen na de scheiding nu goed geregeld is. De advocaat legde alle afspraken goed en duidelijk vast, zodat wij goed weten waar wij aan toe zijn. Mijn ex en ik zijn allebei tevreden met de verdeling en kunnen op deze manier op een goede manier met elkaar blijven omgaan. Wij waren erg blij met de hulp van deze advocaat van de verdeling van ons pensioen na de scheiding en raden daarom Pensioen Zaken aan.

  • Wij konden een gratis adviesgesprek aanvragen
  • De advocaat had veel ervaring met vergelijkbare zaken
  • De handelswijze werd duidelijk aan ons uitgelegd
  • Wij zijn zeer tevreden over de verdeling