Zorg voor een overzichtelijke boekhouding via actium.nl

Als je een bedrijf hebt, dan heb je ook te maken met een administratie en deze moet op orde gehouden worden. Cijfers zijn feiten en daar moet je beslissingen dan ook op baseren. Je kunt ergens wel een goed gevoel over hebben, maar als de cijfers niet overeenkomen met dat gevoel, dan kun je beter vertrouwen op de cijfers. Een gevoel is immers niets anders dan een gevoel. Mensen die zeggen dat je je hart moet volgen zeggen in principe dat je naar je gevoel moet luisteren en niet naar je verstand. Soms pakt dat goed uit, maar vaak genoeg ook niet. Als je een positief gevoel krijgt omdat de zaken goed lijken te gaan, dan kun je vanuit dat gevoel een beslissing maken om meer te gaan investeren. Maar het kan best zijn dat de zaken goed lijken te gaan, omdat er bijvoorbeeld veel mensen in de winkel komen en er veel verkocht wordt, maar dat betekent niet dat er ook gelijk heel veel winst gemaakt wordt. Je moet uiteindelijk eerst kijken naar de omzet. Er komt veel geld binnen door de verkoop van de artikelen, maar je investeert ook geld natuurlijk. Vooral als je net start met een onderneming, dan vloeit er veel geld uit je onderneming. De vraag is dan wat de balans is tussen de inkomsten en de uitgaven. Wat houd je uiteindelijk echt over. Deze kennis kun je niet verkrijgen via je gevoel. Dus het is beter om die positieve gevoelens te negeren en gewoon even naar de boekhouding te kijken. Is deze niet op orde en heb je geen tijd om deze op orde te brengen, schakel dan een accountant in die de boekhouding weer kan organiseren. Je kunt voor een goede boekhouder terecht bij Actium van actium.nl. De boekhouder kan even naar je boekhouding kijken en deze kan na reorganisatie al vrij snel inschatten of de cijfers matchen met je gevoel. Als dat zo blijkt te zijn, dan kun je alsnog die investering doorvoeren. Maar als de boekhouding laat zien dat je maar een hele kleine winstmarge hebt, dan kun je die investering beter nog even uitstellen tot die winstmarge wat groter is geworden. Dat is wel zo veilig natuurlijk en het is altijd verstandig om eerst een goede stabiele basis te bouwen. Dat geldt in alle domeinen, van relaties tot bedrijven. Dus volg niet zonder meer je hart, maar volg de boekhouding nadat deze in orde is gemaakt door de boekhouder van actium.nl.

Moet ik de hele boekhouding uit besteden?

Als je een boekhouding hebt voor een midden- of kleinbedrijf, dan heb je een administratie die vaak uit meerdere onderdelen bestaat. Denk aan de loonadministratie en de belastingen. Het is dan ook zeker niet noodzakelijk om de gehele boekhouding uit te besteden. Tevens hoef je niet alle onderdelen van de boekhouding aan actium.nl uit te besteden. Je kunt er bijvoorbeeld te kiezen om de loonadministratie uit te handen te geven aan een Payroll bedrijf en de jaarrekening kun je laten verzorgen door actium.nl. de rest kun je of zelf doen of ook uitbesteden. Wat je uit handen wilt geven is aan jezelf. Je kunt dus alles uit handen geven, maar je kunt ook kiezen om de boekhouding deels uit handen te geven.

Kies voor kwaliteit, kies voor actium.nl

Je kunt bij actium.nl in ieder geval terecht voor de volgende diensten:

  • Jaarrekening
  • Pre-audit
  • Salarissen
  • Personeelsadministratie

Voor een compleet overzicht van alle diensten waar je gebruik van kunt maken, kun je het beste zelf gewoon even langskomen op de website van actium.nl.