3D printing, software en computers

vistafiles - 3d printing

Het is soms lastig om alle nieuwe technieken en innovaties in het oog te houden. Op het moment dat je eindelijk een beetje door hebt hoe een iPad werkt, dan is er opeens een iWatch of een nieuwe iPhone. De ontwikkelingen lijken alsmaar sneller te gaan. Het is niet voor niets dat je om het jaar een betere telefoon kunt uitzoeken met nog meer mogelijkheden dan de voorganger. Een computer heeft allang geen harde schijf meer, maar een SSD schijf waarmee je de computer in een paar seconden kunt opstarten. 10 jaar geleden kon je een kopje koffie zetten tijdens het wachten op de computer. Nu druk je op de aan knop en binnen 2 tellen kun je het internet op. Alles wordt alsmaar geavanceerder en complexer. De software die nodig is om alles soepel te laten verlopen is state of the art. Je hebt zoveel mogelijkheden. Met een geavanceerde Adobe reader kun je zelfs scans bewerken. Je kunt tegenwoordig zelfs 3D scans maken. Dat spreekt natuurlijk erg tot de verbeelding. Voor je het weet kunnen we mensen uitprinten als een soort van klonen. Waar eindigt het? Voordat het zover is zijn we in ieder geval 100 jaar verder. Op dit moment kunnen we nog niet heel veel in 3D printen. Je kunt bijvoorbeeld prothesen printen en metalen objecten, maar je kunt zeker geen kopie maken van een appel. Je kunt weliswaar een afbeelding van een appel printen in 3D, maar die appel is niet eetbaar. Als je de techniek een beetje bij wilt houden als je meer wilt weten over computers, 3D printing en de bijbehorende software, dan kun je altijd even een kijkje nemen op vistafiles.eu. Op deze website vind je allemaal informatie over verschillende technieken die met ICT te maken hebben. Zo kun je via de site van alles leren over:

  • 3D printing
  • Software
  • Webdevelopment
  • Linkbuilden
  • Freeware

De techniek van 3D printing is bijvoorbeeld erg populair aan het worden en dat betekent dus ook dat de ontwikkelingen veel sneller gaan. Zodra het publiek interesse krijgt in 3D printing, dan wordt het draagvlak groter. Deze populariteit is ontstaan op het moment dat 3D printing toegankelijk werd voor de grote massa. 3D printing was niet meer iets waar een paar wetenschappers gebruik van maakten in het laboratorium. Ook gewone mensen konden op een gegeven moment 3D prints maken en sindsdien gingen de ontwikkelingen een stuk sneller. Dat betekent dat het dus ook minder goed is bij te houden. Het kan zijn dat je in 2015 iets op tv hebt gezien over 3D printing en dat dat in 2016 allang weer achterhaald is omdat er inmiddels al veel meer mogelijk is.

Wat is 3D printing nu eigenlijk?

Je kunt dus niet alles printen. De vraag is dan wat een 3D print precies is. Je kunt opeen print in 3D maken. Je kunt via speciale software een ontwerp maken en dit vervolgens driedimensionaal uitprinten. Tevens kun je een scan maken van een bestaand object in de wereld en deze scan kun je dan vervolgens in 3D uitprinten. Het is dan een soort kopie van het echte object. 3D printing werkt met laagjes die laag voor laag worden opgebouwd zodat langzaam maar zeker een 3 dimensionaal object verschijnt. Nadat de print klaar is koelt het materiaal af en uiteindelijk heb je dan een echt 3D object.

Alles over 3D printing vind je op vistafiles.eu

Dus als je meer wilt weten over printen in 3D dan kun je op de bovenstaande website terecht. Het bovenstaande is natuurlijk erg summier, dus op de site vind je een meer uitgebreide beschrijving van 3D printing.