Altijd een snelle verbinding dankzij professioneel wifi

Op het moment dat je een prima wifi verbinding hebt, dan heb je daar eigenlijk geen erg in. Je wordt je pas bewust van de kwaliteit van een wifi verbinding op het moment dat deze kwaliteit te wensen overlaat. Draadloos internet is natuurlijk heel prettig, maar het kan ook heel frustrerend zijn. Als je op vakantie gaat naar een leuk hotel en er is zogenaamd wifi aanwezig, dan ben je natuurlijk heel blij. Want je kunt op je kamer via telefoon, tablet of laptop even het weer controleren, een route uitstippelen of een excursie plannen. Het valt dan vaak ook vies tegen als blijkt dat de wifi verbinding op jouw kamer niet of nauwelijks aanwezig is. Men heeft vaak gewoon in de lobby een accespoint en daar moet het hele hotel het dan mee doen. Is jouw kamer echter op de bovenste verdieping en ook nog eens helemaal achteraan, dan heb je dus geen verbinding. Je bent dan al snel genoodzaakt om voor elk wissewasje de lobby op te zoeken waar je dan wel verbinding hebt. Dit is eigenlijk een soort van best case scenario, want het komt vaak genoeg voor dat de wifi verbinding dusdanig beperkt is, dat je zelfs in de lobby niet kunt inloggen. Nu is het in een hotel tijdens een vakantie vooral een irritant ongemak, maar het is niet direct een drama. Maar op je werk kun je vaak niet zonder een goede internet verbinding en daarom is het zo belangrijk dat je een goed werkend en professioneel wifi netwerk aanlegt. Het kan niet zo zijn dat Jan dicht bij de modem prima internet heeft, maar dat klaas achter in het kantoor constant te maken heeft met een verbinding die wegvalt. Daarnaast zijn mensen met hun laptop, tablet en smartphone vaak mobiel en dus moet je ook in de kantine bijvoorbeeld kunnen blijven internetten. Kortom, er dient altijd overal een goed signaal te zijn en dus heb je een goed doordacht professioneel wifi netwerk nodig. Aangezien een kantoor vaak een grote ruimte is met allerlei stoorzenders en verschillende ruimtes, kun je niet zonder meer even een modem plaatsen en verwachten dat iedereen kan internetten. Je hebt een professioneel wifi netwerk nodig en dat dient dan ook geplaatst te worden door een professioneel bedrijf. Mocht je op zoek zijn naar een professioneel wifi netwerk, dan kun je een beroep doen op MetaWifi. Lees hieronder verder hoe je snel een professioneel wifi netwerk kunt realiseren.

Optimale verbinding dankzij professioneel wifi van MetaWifi

Werknemers die constant zonder internet zitten zijn niet bepaald effectieve werknemers. Een deel van de tijd gaat verloren aan het wachten op een verbinding en in die wachttijden zullen de frustraties alleen maar toenemen. Dat heeft uiteraard ook weer impact op de productiviteit wanneer er dan wel weer verbinding is. Om er voor te zorgen dat alles soepel verloopt, doe je er dan ook goed aan om een professioneel wifi netwerk van MetaWifi aan te leggen. De professionals van MetaWifi brengen eerst al je wensen in kaart en zullen vervolgens een zogenaamde wireless site survey uitvoeren om te controleren wat de beste mogelijkheden zijn. Op basis van de survey wordt er een netwerk ontworpen en daarna wordt dit netwerk uiteraard ook geïnstalleerd.

De diensten van MetaWifi

Op de site van metawifi.nl vind je meteen ook een overzicht van de diensten die je mag verwachten van MetaWifi. Zo kun je naast de aanleg van een professioneel wifi netwerk ook een beroep doen op MetaWifi voor:

  • Wifi meting
  • Wifi optimaliseren
  • Bedrijfsnetwerk aanleggen