Bent u ook benieuwd naar wat Praktijk Pelangi voor u kan betekenen?

Parktijk Pelangi is een kinderopvang die in 2005 is opgericht door mevrouw Borsje. Als u op zoek bent naar een kinderopvang voor uw kind of andere kinderen dan kan praktijk Pelangi wellicht iets voor u betekenen. Zij bieden opvang aan kinderen op een veilige manier en vanuit hun eigen visie. Het begon allemaal met de oprichtster die al zelf uit het kinderopvang wereldje kwam. Zij dacht dat het anders kon, had een eigen visie ontwikkeld tijdens al haar werkzaamheden en daardoor was zij in staat dit om te zetten in haar eigen visie: Praktijk Palengi. Bij Praktijk Palengi hebben ze de opvatting dat een kind rust en regelmaat moet kunnen ervaren in een veilige en kwalitatief hoge omgeving. De oprichtster schrijft dat ze niet houdt van fel speelgoed, veel verschillende kleuren en heftige prikkels voor kinderen, maar meer gelooft in de kracht van natuurlijk en eerlijk voedsel en speelgoed. Bij praktijk Palengi zijn alle medewerkers gescreend en gekeurd en het team met pedagogische geschoolde medewerkers groeit nog steeds! Neem dus eens een kijkje op praktijk-palengi.nl om te kijken naar de mogelijkheden voor uw kind. 

Wat heeft praktijk Palengi voor mijn kind te bieden en vanuit welke visie wordt er gewerkt? 

Bij Praktijk Palengi werken de medewerkers vanuit een antroposofische visie. Dat wil zeggen: een soort spirituele filosofie die vooral is gericht op de geestelijke wereld en innerlijke ontwikkeling. Bij Praktijk Palengi staat deze interne wereld en interne ontwikkeling centraal bij hoe het kind wordt gezien en benaderd. De interne ontwikkeling en het bewustzijn van het kind staat centraal voor alle medewerkers van Praktijk Palengi. Het bewustzijn wordt in de antroposofische kijk vooral centraal gesteld en ontwikkeld. Andere dingen die je misschien wilt weten over antroposofisch gedachtegoed: 

  • spirituele filosofie
  • gericht op de ‘binnenwereld’
  • wordt vaak in verband gebracht met re├»ncarnatie
  • gericht op versterken van het bewustzijn
  • mens als geheel van lichaam, ziel en geest

vanuit deze filosofie worden de kinderen benaderd en worden de dagen ingevuld bij Praktijk Palengi. Dat is natuurlijk mooi, maar vergt als ouder ook wat van je. Wanneer je kind veel tijd doorbrengt in de praktijk is het vooral belangrijk dat je als ouders je kunt vinden in de filosofie van de praktijk, vooral wanneer deze zo uitgesproken is als die van Praktijk Palengi. 

Mijn kind zit op zijn plek bij dit kinderdagverblijf

Ik twijfelde wel eventjes of de filosofie goed bij mijn kind zal passen, maar het zit er zeker op zijn plek. Ik kan zien dat mijn zoontje vooral leuke en gezellige dagen beleeft bij de praktijk, en ik ben ervan overtuigd dat de praktijk veilig en kwalitatief goed werk levert. Er zitten veel verschillende kinderen bij deze praktijk, wat ik een mooi punt vind. Op die manier komen mijn kinderen in aanraking met verschillende kinderen, gezinnen en culturen en dat is mooi! Het bereid de kinderen voor op de toekomst. U kunt altijd even contact opnemen met de praktijk om meer informatie te verkrijgen, of u brengt een bezoekje aan de website www.regenboogelfjes.nl voor meer informatie. De praktijk zit in Amstelveen en er wordt ook zeer goed Engels gesproken – de website is zelfs ook in het Engels waardoor de praktijk toegankelijk is voor meerdere culturen! Mooi. 

Read more…