Bikepacking in Nederland

Mijn vrouw en ik gaan regelmatig op vakantie in het buitenland. Afgelopen zomer was het echter zulk goed weer, dat we besloten in Nederland te blijven. We zijn door de noordelijke provincies gereden met de fiets en hebben op diverse plaatsen gekampeerd. Dat noemen ze tegenwoordig ook wel bikepacking. Het was de eerste keer we dit deden, maar ik moet zeggen dat het me prima is bevallen. Houd je van fietsen, dan kan ik het zeker aanraden! Waarom vond ik bikepacking zo leuk?

  • Eigen routes uitstippelen
  • Dicht bij de natuur
  • Snel je spullen opgezet
  • Alle rust die je wilt

In de eerste plaats bepaal je helemaal zelf waar je die avond slaapt. Vroeger gingen wij met het gezin altijd naar een camping in Zuid-Frankrijk, waar we dan drie weken stonden. Je hebt dan geen enkele controle over de plek waar je staat, of waar je die dag heen gaat. Nu was dat helemaal anders. We bepaalden zelf waar we die dag naartoe wilden. Soms bleven we ook een paar dagen in hetzelfde gebied, omdat we het daar erg mooi vonden. Het grote voordeel van bikepacking is dus dat je een eigen route uitstippelt. Je kunt ervoor kiezen om gewoon een willekeurige kant op te gaan en te zien wat je aantreft. Die vrijheid vond ik erg prettig. Een tweede voordeel was de afstand tot de natuur. Beter gezegd, het ontbreken van afstand. Iedere keer dat ik van mijn fiets stapte, keek ik uit over het platteland, of stond ik midden in het bos tussen de hoge bomen. Op een gegeven moment zei mijn vrouw tegen me: ‘Volgens mij heb ik nog nooit zo dicht bij de natuur gestaan’. Ik kon me zeker vinden in dat standpunt. Een laatste voordeel van bikepacking is dat je al je spullen direct bij de hand hebt en niets hoeft te dragen. De tas zit vast onder je fiets; je merkt daar helemaal niets van. Wanneer je op je bestemming arriveert, haal je de tas los en zet je de tent op. Zo simpel is het!

Bikepacking: zelf in controle

Er was nog een laatste voordeel dat ik ook even wil aanstippen. Tijdens de reis hadden we zelf overal controle over. Daarmee bedoel ik dat we zelf konden beslissen wat we deden, of waar we sliepen. Ook heb je zelf de controle over de mensen waar je mee te maken krijgt. Heb je geen zin om mee te doen aan die bingo op de camping? Dan fiets je gewoon weer weg! Je doet helemaal je eigen ding, zonder invloed van anderen. Wanneer je langer op een bepaalde plek verblijft, ontstaan op een gegeven moment een aantal sociale verplichtingen. Je maakt bijvoorbeeld eens een praatje met de Nederlandse buren die al een paar dagen naast je staan. Tijdens een weekje bikepacking kun je alles even helemaal loslaten. Je bent enkel met elkaar en niemand komt daar tussen: heerlijk! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van bikepacking, of wil jij zelf een tas aanschaffen? Surf dan eens naar https://www.bike4travel.nl/656-bikepacking-fietstassen ! Bij Bike4Travel vind je de beste tassen, voor de scherpste prijzen. De webwinkel handelt enkel in fietstassen van de beste kwaliteit. Zo kun je altijd met een gerust hart op vakantie!

Vragen over een product

Heb je vragen over een specifiek product? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Zij staan iedere werkdag voor je klaar. Ze kunnen je precies vertellen welke tas geschikt is voor jouw situatie. Lijkt bikepacking jou ook helemaal het einde? Ga dan snel naar bovenstaande site en vul snel het contactformulier in. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug! Lees meer…