Logo laten ontwerpen

Heb jij een eigen bedrijf? Dan moet je absoluut een eigen logo laten ontwerpen! Wat is dit nu precies? Het gaat hierbij om een grafische uiting waarmee verwezen wordt naar een bepaalde onderneming, maar het kan ook verwijzen naar een instelling of een product. Er zijn twee manieren waarop dit gemaakt kan worden, er kan gekozen worden voor een woordmerk of een beeldmerk, om even in vaktermen te blijven. Wat is nu het verschil? Kies je voor een logo laten ontwerpen waarbij er alleen tekst gebruikt wordt, dan gaat het om een woordmerk. Natuurlijk wordt er dan wel iets met die tekst gedaan, deze wordt op een bepaalde manier opgemaakt en al dan niet van kleur voorzien. Bij een beeldmerk wordt er gebruik gemaakt van een:

  • afbeelding
  • embleem
  • letter
  • monogram
  • zegel

Met andere woorden, dan bestaat het niet enkel uit tekst. Je merkt dat je alleen wat dat betreft dus al verschillende kanten op kunt en dan heb je ook nog heel veel mogelijkheden wat het ontwerp zelf. Want als je voor een woordmerk kiest, welk lettertype wordt er dan gebruikt en in welke kleur worden de letters gemaakt? En ook een logo laten ontwerpen dat een beeldmerk is, brengt natuurlijk heel veel mogelijkheden met zich mee. Te denken valt aan het soort afbeelding dat er gebruikt wordt, of dit gecombineerd wordt met tekst en zo ja, hoe. En dan is er ook nog de keuze voor kleur of zwart-wit. Er zijn dus echt heel veel opties!

Hulp bij logo laten ontwerpen

Door al die verschillende opties die er zijn, kan een logo laten ontwerpen best wel lastig zijn. Het is niet iets dat je heel vaak laat doen, je wilt het echt veel jaren kunnen blijven gebruiken. Het moet immers iets worden dat mensen goed herkennen, wat bij mensen meteen jouw bedrijf of instelling in gedachten brengt. Doordat je het zo lang wilt kunnen gebruiken, wil je dus meteen een goed ontwerp hebben. Een logo laten ontwerpen doe je dan ook bij echte specialisten, die met jou mee kunnen denken over wat werkt en wat niet. Natuurlijk kun jij zelf ook al wel een idee hebben van waar jij naar op zoek bent en hoe je het ongeveer wilt hebben, maar specialisten op dit gebied kunnen jou vertellen of dit ook echt realiseerbaar is en of het ook echt zal werken. Bovendien kunnen zij de ideeën die jij hebt omzetten in een daadwerkelijk ontwerp. Daarom moet je ook altijd echte specialisten inschakelen als jij een logo wilt laten ontwerpen!

Doeltreffend, functioneel en tijdloos

Het kan best lastig zijn om een professional te vinden die aanvoelt wat jij wilt en wat bij jou past en die dit dan ook nog goed kan verwerken in een ontwerp. Wil jij een logo laten ontwerpen, dan kan het dus best wat zoekwerk zijn om iemand te vinden die dit voor jou kan doen. Geloof jij in ‘less is more’ en zoek jij iets dat doeltreffend, functioneel en tijdloos is? Dan moet jij zeker overwegen Valetti in te schakelen voor jou logo laten ontwerpen. Zij houden van ontwerpen die in al hun eenvoud krachtig zijn en die een tijdloze uitstraling hebben, zodat je ze zonder problemen vele jaren kunt gebruiken. Voor voorbeelden van wat zij al ontworpen hebben, kun je terecht op Valetti.nl. Zo krijg je meteen een beeld van de stijl die zij hanteren en kun je een idee krijgen van of dit bij jou past of niet. Een logo laten ontwerpen kan erg lastig zijn, maar wordt met de hulp van de goede professionals van Valetti echt een stuk eenvoudiger!