De productiviteit op de werkvloer verhogen doe je met deze tips

Alle succesvolle bedrijven begrijpen hoe belangrijk productiviteit is in een werkomgeving. De productiviteit van een medewerker kan het bedrijf helpen bij het benutten van de capaciteit van hun beschikbaar personeel. De meeste ondernemingen die zich richten op productiviteit op de werkvloer hebben meestal werknemers die zowel gezond als gelukkig zijn, wat hen ook tot een succesvol bedrijf maakt. Medewerkers die uren praten en dingen doen die weinig tot niets niet met hun taken te maken hebben, zoals rondzwerven op kantoor, is tegenwoordig niet meer ongebruikelijk op werkplekken. Maar hoeveel productiviteit op de werkvloer een werknemer heeft benut, is een andere zaak. Zoals vaak wordt gezegd: het is niet het aantal uren die een werknemer besteedde aan zijn of haar taken, maar wel de hoeveelheid aandacht dat een werknemer in die uren plaatste. Dus hoe kun je de productiviteit op de werkvloer verhogen? Weet je niet goed waar te beginnen en wat te doen? Als jouw antwoord op deze twee vragen ‘ja’ is, dan lees je hier het juiste artikel. Hier zijn enkele aanbevelingen die je kunt volgen om de productiviteit op de werkvloer te verbeteren van Smart Cent.

  • Introduceer jouw werknemers voor recreatieve activiteiten of fysieke fitheid.
  • Voorzie training.
  • Blijf realistisch.

Meer productiviteit op de werkvloer door motivatie

Motivatie is een essentiële factor om de productiviteit op de werkvloer te garanderen. Medewerkers zonder motivatie raken snel verveeld, vooral zij die elke dag een routine uitvoeren. Een probleem waarmee ongemotiveerde werknemers mee worden geconfronteerd, is dat ze geen plezier meer hebben in het afronden van hun taken. Een effectieve manier om de motivatie van een werknemer te verhogen, is door middel van beloning. Zoals het woord beloning suggereert, maak de taak die aan je werknemers wordt overgedragen leuk en repetitief. Gebruik bijvoorbeeld een puntensysteem, waardoor je hen de motivatie geeft om iets te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld de leider van de week belonen met een geschenk. Dit is ook het soort motivatie dat werkt om de produktiviteit op de werkvloer te verbeteren bij werknemers met vervelende taken. Werknemers denken misschien dat hun inspanningen niet worden erkend. Hierdoor blijven ze misschien vastzitten in het leveren van middelmatig werk, waardoor ze sneller verveeld raken. Een woord van bemoediging, een eenvoudig bedanking en kleine beloningen voor hard werken, laten zien hoezeer het management en het bedrijf hun taken waarderen. Het is ook mogelijk om beloningen, punten en ranglijsten om te zetten in geldelijke bonussen. Maar onthoud altijd dat het in vele vormen kan zijn, zoals extra verlof of vrije tijd van werk kunnen ook echte beloningen zijn. Dit zal hen ook gemotiveerd houden om hun best te doen voor het bedijf, omdat ze worden erkend en gewaardeerd.

Aan de slag

Verbetering van de productiviteit op de werkvloer kan een moeilijke taak zijn, maar als je de bovenstaande tips probeert te implementeren, kun je al op een kleine manier jezelf en jouw bedrijf helpen. Denken aan jouw medewerker en weten waar je tekortschiet en welke acties nodig zijn, maken allemaal deel uit van jouw verantwoordelijkheden als werkgever. Investeren in een bedrijf betekent altijd dat je beloond wordt door jouw werknemers naar mate de hoeveelheid tijd, moeite en vertrouwen je hen geeft. Onthoud dus dat een gezonde en gelukkige omgeving de productiviteit op de werkvloer zal verhogen. Houd er rekening mee dat de productiviteit op de werkvloer jouw bedrijf positieve resultaten kan opleveren, zowel in klanttevredenheid als in de verkoop. Onthoud dus dat de productiviteit op de werkvloer zal verhogen als je zorgt voor een gezonde en gelukkige omgeving voor jouw werknemers. Graag nog meer tips? Bezoek de pagina smartcent.nl