Een 3d printer kopen? Kijkt u snel verder!

Iedereen is bekend met de 2d printer. Maar wist u dat er ook al een 3d printer is? Misschien hebt u het van iemand gehoord, gezien op televisie of bent u het tegengekomen in een kunsttentoonstelling. Jonge veelbelovende kunstenaars zoals Joris Laarman maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van de 3d printer. Kunstwerken die onmogelijk leken om te maken kunnen nu dankzij de 3d printer worden vervaardigd. Lastige en hersenkrakende schetsen en tekeningen van M.C. Escher kunnen nu tot leven worden gebracht dankzij deze vernuftige printer. Maar dat is nog lang niet alles. De 3d printer is zeker niet vanuit dit oogpunt ontworpen ook al is het een mooi gegeven dat het in vele branches zijn weg vindt. Voornamelijk zult u de 3d printer in ziekenhuizen, wetenschappelijke instellingen en scholen aantreffen. Er wordt volop onderzoek mee verricht. Moest men tot voor kort schetsen met de hand uitwerken, protheses met de hand maken en maquettes zelf opbouwen, dat is dankzij deze printer andere koek. U scant uw bouwplannen in dankzij de bijgeleverde software. Als u een 3d scanner koopt dan kunt u deze objecten zelfs handmatig inscannen en vervolgens bijwerken op de computer. Laat daarna de 3d printer aan de gang gaan. Afhankelijk van de grootte kan het gehele ontwerp in één keer driedimensionaal worden uitgeprint. Lukt dat niet, dan zullen grote delen eenvoudig met specifieke lijm aan elkaar bevestigd kunnen worden. Deze lijm kunt u ook bij ons bestellen. Wist u dat er diverse materialen te gebruiken zijn als grondstof? Bij een ouderwetse printer was deze selectie nogal beperkt. Dan kon u normaal papier afwisselen met fotopapier zodat u uw herinneringen scherp kon uitprinten. Maar daar hield het al snel mee op. De 3d printer kan naast hout en pulp ook allerlei zachte plastics uitprinten. En wat dacht u van metaal? Zelfs dat is al mogelijk. Er komen continu nieuwe stoffen en legeringen op de markt en wij van llowlab.nl houden dit scherp in de gaten. Zo kunnen we naast alle nieuwe 3d printers ook deze materialen aanbieden en we mogen wel stellen dat we de grootste selectie van Nederland hebben. We pogen alle merken in ons assortiment op te nemen en zitten zelf ook niet stil. Zo vindt u in ons assortiment ook artikelen die in ons eigen laboratorium zijn ontwikkeld.

Een 3d printer heeft de toekomst

Denkt u wel baat te hebben bij een 3d printer? Kijkt u dan even op onze website. U vindt daar een keur aan printers die u meteen in huis kunt halen door er op te klikken. U kunt dan namelijk een offerte bij ons opvragen. De prijzen van een printer veranderen bijna elke dag. Zo kunt u scherpe kortingen krijgen maar kan het ook zo zijn dat we net een upgrade van dat apparaat binnen hebben gekregen. Dan is de prijs dientengevolge ook iets hoger. Bij ons bent u echter nooit een dief van uw eigen portemonnee. Daarom is het belangrijk dat u samen met ons op zoek gaat naar de 3d printer die het beste bij uw doeleinde past. Zoekt u een 3d printer voor eigen gebruik? Wilt u bijvoorbeeld objecten in uw huis namaken? Of wilt u uw droomauto zoals een Ferrari uit de jaren ’60 helemaal namaken in uw garage? Dan hebt u daar al twee verschillende printers voor nodig. Dat komt mede omdat het materiaal dat tegenwoordig allemaal geprint kan worden zo verschillend van elkaar is. Wij luisteren graag naar uw wensen en kunnen op basis van uw ideeën en gegevens op zoek gaan in onze selectie aan printers. De meeste mensen komen vanuit een bedrijf bij ons een 3d printer kopen maar we zien steeds vaker dat ook burgers geïnteresseerd raken in de 3d printer. Dat komt omdat de populariteit in de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen en ze een stuk betaalbaarder zijn geworden. Bedrijven kunnen beter direct met ons contact opnemen zodat u met onze klantenservice kunt bespreken welke  printer het meest geschikt is. Dan kunt u vervolgens protheses en kunstorganen met grote precisie uitprinten! Voor een ziekenhuis is de 3d printer een droomapparaat. Moest tot voor kort al dit soort opdrachten uitbesteed worden aan landelijke centrales, nu kan een ziekenhuis zelf dankzij de 3d printer protheses maken. De wachtrijen worden daardoor aanzienlijker korter!

Misschien handig om er een 3d scanner bij te kopen?

Wist u dat u er met een 3d printer meestal nog niet bent? U hebt er twee andere dingen voor nodig:

  • Een 3d scanner
  • En/of 3d software.

Als u een 3d scanner koopt dan moet u ook deze software erbij aanschaffen zodat u ingescande voorworpen kunt bewerken met uw pc of laptop. Als u enkel gedownloade voorbeelden wilt uitprinten of blauwdrukken wilt printen dan hebt u enkel software nodig. Deze software wordt standaard bij aankoop van een 3d printer bijgeleverd. Voor de scanner bent u bij ons ook aan het juiste adres. Deze scanner werkt als een soort camera waarmee u een object vanuit elke hoek, dus vanuit 360 graden kunt filmen en uploaden naar uw software. Daar kunt u eventueel het object verbeteren. Mocht er bijvoorbeeld iets zijn afgebroken, dan is dit een uitstekende manier om uw voorwerp te repareren. Optimaliseer uw product digitaal en print het vervolgens uit. U hoeft nu nooit meer een fabrikant te bellen om te vragen of ze dat losse onderdeel nog hebben. Probeer het snel eens uit!