Een beter milieu begint bij jezelf en dunne film zonnepanelen

bongosolar - Dunne film

Groene energie begint steeds meer in opkomst te raken. Mensen raken meer en meer bewust van het feit dat ze zelf bijdragen aan de CO2 uitstoot en dus ook aan de zogenaamde “carbon footprint”. Het broeikaseffect zet de mensen aan het denken. In landen als Noorwegen zie je dat het gebruik van groene energie aangemoedigd wordt door de regering. Zo kun je in Noorwegen je elektrische auto gratis opladen. In Nederland zie je het aantal hybride auto’s per jaar toenemen. Mensen zijn steeds meer begaan met het milieu, omdat steeds duidelijker wordt dat wij als mensen verantwoordelijk zijn voor veel dingen die misgaan in den natuur. Daarnaast is een belangrijk motief natuurlijk het feit dat duurzame energie op lange termijn een stuk goedkoper is. In een wereld waarin niets meer zeker is, kun je beter kiezen voor duurzame energie. Olieprijzen fluctueren constant. Een conflict in een land als Irak kan de olieprijzen direct omhoog stuwen. Spanningen tussen Amerika en Rusland kan invloed hebben op de energieprijs. Als je afhankelijk bent van je auto en dus van brandstof, dan zijn zulke zaken erg vervelend en niet goed voor je gemoedsrust. Via duurzame energie houdt je alles zelf in de hand. Door bijvoorbeeld dunne film zonnepanelen te plaatsen, heb je altijd een energievoorraad ongeacht wat er verder in de wereld gebeurt. Mocht je een elektrische auto hebben, dan kun je deze natuurlijk van energie voorzien via de dunne film zonnepanelen. Ook kun je je water verwarmen met deze dunne film zonnepanelen. Hoewel je voor de aanschaf van deze zonnepanelen eenmalig even diep in de buidel moet tasten, duurt het niet lang voordat je de kosten eruit hebt. Na dat moment verdien je alleen nog maar aan de dunne film zonnepanelen. Je hoeft immers geen geld meer te betalen voor elektriciteit. In dat opzicht is het ook verstandig om bijvoorbeeld te koken op een inductieplaat. Hoe minder gas je verbruikt hoe beter het is voor het milieu en je portemonnee.

Waarom een dunne film zonnepaneel?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Welke panelen het beste zijn hangt af van je eigen voorkeur en je verbruik. De dunne film zonnepanelen bieden enkele duidelijke voordelen ten opzichte van andere zonnepanelen.

  1. Ten eerste is het zo dat de dunne film zonnepanelen meer rendement halen uit de gekochte capaciteit. Hoewel de dunne film zonnepanelen dus relatief minder rendement hebben per vierkante meter dakoppervlakte, wordt dit netjes gecompenseerd door de gekochte capaciteit.
  2. Een tweede voordeel is dat de zonnepanelen minder gevoelig zijn voor temperatuurverschillen. Hierdoor halen de dunne film zonnepanelen een hoger rendement op zonnige warme dagen dan andere zonnepanelen. Dit kan soms oplopen tot een verschil van maar liefst 5%.
  3. Een ander voordeel heeft te maken met het uiterlijk van de dunne film zonnepanelen. Door de diepzwarte kleur passen deze panelen op ieder dak zonder dat het uiterlijk van de woning wordt verstoord. Dit is een belangrijke reden waarom veel mensen juist voor deze zonnepanelen kiezen.

De koopt zonnepanelen natuurlijk via bongosolar.nl

Voor verschillende soorten zonnepanelen ben je bij BoGo Solar aan het juiste adres. Als je voorkeur uitgaat naar dunne film of toch monokristallijn, dan is het goed om te weten dat je beide versies via de webwinkel van BoGo Solar kunt kopen. Het mooie aan deze webwinkel is dat je ook naar hun fysieke winkel kunt gaan. Hier kun je de verschillende panelen bekijken op het dak van de winkel. Zo kun je direct zien wat de verschillende rendementen zijn per paneel. Voor meer informatie kun je nu gelijk een gratis informatiepakket aanvragen.