Een naambord voor ons gezin

Samen met mijn moeder mocht ik afgelopen week een naambord voor bij ons huis uitkiezen. Ik vroeg aan mijn moeder waarom wij eigenlijk geen naambord hadden en toen ze daar geen antwoord op kon geven ben ik eens op internet gaan kijken naar waar je naamborden kunt kopen. Ik vind het altijd wel leuk om een naambord bij de deur te zien hangen. Als je dan op de bel hebt gedrukt sta je altijd te kijken naar het naambord en dan zie je dat iedereen erop staat. Ik vond het wel een leuk idee dat wij dat ook zouden hebben. Toen kwam ik op naambordencentrale uit en dat is een website die helemaal vol staat met naamborden. Super leuk, want ik zag meteen hele mooie bordjes waar wij met het hele gezin onze naam op konden zetten en die konden we dan mooi bij de deur hangen.

Een hangbordje als naambord

Waar ik eerst niet aan had gedacht is dat onze deurbel op de deurpost zit vastgeschroefd en dat daarnaast maar een smal stukje muur zit, naast het wc-raampje. Ik vind het stom om een naambord aan de andere kant van de deur te hangen en daar groeien trouwens ook gewoon planten, dus ik vond het moeilijk om te bedenken wat voor naambord ik toen moest kiezen. Mijn moeder keek mee op de website en die zei dat ze een uithangbordje wel mooi vond. Daar kon dan de beugel van op het smalle stukje muur worden bevestigd en dan kon toch het naambordje mooi bij de deur hangen. Het is ook erg leuk dat ze verschillende kleuren hebben.

  • Groen
  • Blauw
  • Zwart
  • Een beetje grijsachtig

Ik vond één uithangbord het mooiste. Die was in het zwart en daar waren twee verschillende afmetingen van te krijgen. Mijn moeder vond de prijs geen probleem en omdat we met z’n zessen zijn thuis, moesten we er wel allemaal op passen, dus koos ik de grootste van de twee ambachtelijke uithangborden. Deze is heel mooi, met een ovaal naambordje aan een gebogen hengsel met krullen eraan enzo.  Hij is van staal gemaakt en het frame en onderbord zijn gepoedercoat. Ik weet niet precies wat dat is, maar mijn moeder zei dat dit een soort laagje is dat het staal goed houdt bij alle weersomstandigheden. Er staat bij op de website dat het bordje gratis wordt geleverd binnen drie werkdagen en dat er garantie op zit voor een lange levensduur. Dat komt goed uit, want ik vind wel dat ons naambord een tijdje moet blijven hangen.

Zelf geschreven namen

Samen met mijn moeder heb ik zelf het bord mogen ontwerpen. Ik begon met de namen van mijn vader en mijn moeder. Toen was ik aan de beurt, want ik ben de oudste thuis. Mijn jongere broertjes en mijn kleine zusje mochten daarna op het bord en tot slot onze achternaam. Ik wilde eerst ook de hond erbij doen, maar dat vond mijn moeder geen goed idee. Net als dat ik dacht dat het leuk zou zijn om Comic Sans te gebruiken, maar dat vond mijn moeder ook niet zo’n goed idee. Ik had het bordje al mogen kiezen, dus mijn moeder heeft toen het lettertype bepaald. Toen hebben we besteld en betaald en mijn moeder kon dat met haar pinpas doen. Dat is super handig. Toen het naambord bij ons thuis was gebracht heb ik het ’s avonds met mijn vader bij de deur gehangen. Hij vond het een heel mooi bord geworden. Nu kan ik tegen iedereen zeggen dat ik dat bord heb bedacht en gemaakt. Dat is zo gaaf.