Een rookmelder voor in huis

Een tijdje geleden zaten we bij vrienden op een verjaardag en toen begon er een discussie over het hebben van een rookmelder in huis. Er was een aantal mensen dat het onzin vond om er één in huis te hebben. Er was echter ook iemand die zei haar leven en dat van haar kinderen te danken te hebben aan een rookmelder. Langzaam aan kwamen er verhalen op gang en begon ik in te zien dat een rookmelder eigenlijk helemaal geen grote investering is, zeker niet als je het opweegt tegen de veiligheid en het leven van jouw eigen kinderen. Ik woon samen en heb twee jonge kinderen, als er bij ons iets gebeurt, dan is het leed niet te overzien. Hoe langer ik erover nadacht, hoe sneller ik rookmelders in huis wilde hebben. De volgende dag ben ik meteen op zoek gegaan.

Een rookmelder op meerdere plaatsen in het huis

Ik ben eerst eens nagegaan op welke punten ik rookmelders in huis wilde hebben. Toen ben ik naar rookmeldershop gegaan, dat herinnerde ik me nog uit het gesprek van de vorige dag tijdens de verjaardag. Daar had die moeder die haar leven aan een rookmelder te danken had het over. Direct op de homepage zijn al diverse apparaten zichtbaar waarvan ik er geen één in huis had. Diep van binnen schaamde ik me een beetje. Stelde ik mijn kinderen zo niet onnodig bloot aan gevaar? Op de website zijn namelijk rookmelders te verkrijgen, maar ook:

 • Koolmonoxidemelders
 • Hittemelders
 • Gasmelders
 • Vluchtladders
 • Brandblussers
 • Blusdekens

Alles om de veiligheid in huis te vergroten. Ik wilde er niet meteen in doorslaan, een rookmelder vond ik voor nu de hoogste prioriteit hebben. Toen ik verder keek bleek ook hier een aantal varianten van verkrijgbaar:

 • Met alkalinebatterij
 • Met lithiumbatterij
 • Draadloos koppelbaar op batterij
 • 230v netstroom alkaline backup
 • 230v netstroom lithium backup
 • Draadloos koppelbaar 230v netstroom
 • GSM rookmelder

Ik had al eerder gekeken waar ik rookmelders wilde installeren in huis. Ik dacht zelf als eerste aan de keuken, want dat is de enige plek in huis waar echt met vuur gewerkt wordt. Echter leek het mij handiger om er één bij de deur te plaatsen, zodat hij niet direct afgaat wanneer ik een keer een biefstuk aan het braden ben. Daardoor merkte ik op dat de rookmelder geen alarm zou slaan als er vuur door bijvoorbeeld kaarsen zou ontstaan in de woonkamer. We zijn voorzichtige mensen en we branden niet vaak kaarsen, maar brand kan de beste overkomen, dus ik maakte een lijstje en bedacht dat het ook belangrijk was om daar één van de rookmelders te hangen. Een andere ruimte waar ik opeens aan dacht was ons washok. We wonen in een maisonnette en het washok bevindt zich op dezelfde verdieping als waar de slaapkamers zich bevinden. Het komt echter regelmatig voor dat ik een was droog terwijl de kinderen al op bed liggen en ik zelf voor de televisie zit. Een wasdroger is echter nog altijd een plek waar brand kan ontstaan. Het was duidelijk, voor de deur van het washok moest ook een rookmelder komen. Als er dan brand zou staan in het washok zou de rook via een ventilatierooster bij de rookmelder komen en tijdig alarm slaan.

Snel besteld via Rookmeldershop.nl

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om altijd voor zekerheid te gaan. Ik heb daarom draadloos koppelbare rookmelders op 230v netstroom besteld bij Rookmeldershop.nl, zodat als er op de andere verdieping iets gebeurt ik het alarm toch altijd hoor, zeker als het verbonden is met het stroomnet en een noodbatterij heeft. Dit geeft een veel veiliger gevoel, voor mezelf en mijn kinderen.

Lees meer…