Een zwembad in eigen tuin met zwembadverwarming

Heeft u voldoende ruimte in de tuin? Dan heeft u er vast wel eens over nagedacht om er een zwembad te laten plaatsen. U heeft er tot nu toe om waarschijnlijk uiteenlopende redenen er voor gekozen om het niet te doen. Wij kunnen ons zo voorstellen dat u denkt dat u er in ons koude kikkerlandje niet genoeg gebruik van kunt maken of dat het te duur is om een een zwembad te laten plaatsen. Hoe vaak u gebruik maakt van het zwembad is natuurlijk geheel aan uzelf. U heeft dit zelf in de hand en u kunt er dus ook voor kiezen om bepaalde facetten aan het zwembad toe te laten voegen zodat u er vaker gebruik van maakt. Vindt u het heerlijk om regelmatig intens te ontspannen? Dan is een bubbelbad gedeelte misschien wel iets voor u. Maar misschien plaatst u het zwembad juist wel om actiever te zijn. Pas hier het bad dan ook op aan. Zorg dat de banen bijvoorbeeld lang genoeg zijn zodat u niet na een aantal slagen alweer om moet keren. Dit soort zaken kunt u helemaal zelf bepalen. Wilt u dus een zwembad in uw tuin laten plaatsen? Pas deze dan aan aan uw persoonlijke voorkeuren. Bij het bedrijf Compass Ceramic Pools Nederland kunnen zij u uitstekend van dienst zijn op uiteenlopende gebieden die met het plaatsen van een zwembad te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Zwembadaanleg
  • Zwembadafdekking
  • Zwembadverwarming

Alle drie deze onderdelen zijn belangrijk wanneer het op een zwembad aankomt. De aanleg is uiteraard van belang. Wanneer dit niet goed gebeurt zult u niet van uw zwembad kunnen genieten en dat is natuurlijk niet wat u wilt. Zwembadafdekking is ook een onderdeel dat u zeker niet wilt overslaan. Er gaat een hoop water uw zwembad in, dit wilt u niet vervuilen met takken, bladeren en andere dingen die er in terecht kunnen komen. Zorg er dus voor dat u uw zwembad goed kunt afdekken. Als laatste is er dan nog de zwembadverwarming. Iets dat we, zeker in Nederland, goed kunnen gebruiken. Het weer in Nederland is zelden in de lente al warm genoeg om het water op een lekkere temperatuur te krijgen. Zwemmen in zwembadwater dat ijskoud is, is niet prettig en dus is het aanleggen van zwembadverwarming een verstandige keuze.

Zwembadverwarming hoeft niet duur te zijn

Als ware Nederlander let u op de prijs en wilt u voornamelijk dat deze niet te hoog is. Daarom is de prijs dan ook vaak de meest genoemde reden om toch geen zwembad te plaatsen. Dat is zonde, want het hoeft absoluut niet te duur te zijn. Zelfs wanneer het op zwembadverwarming aankomt zijn er genoeg mogelijkheden om het zo goedkoop mogelijk te houden.

  • verwarming met boiler of cv installatie
  • warmtepomp
  • zonne-energie

De drie bovenstaande opties is waar u een keuze uit kunt maken voor uw zwembadverwarming. Ze hebben allemaal zo hun voordelen en uiteindelijk is het aan u waar u voor gaat. De zwembadverwarming met een boiler of cv installatie is zeer snel, maar heeft als nadeel dat het duur kan worden zeker wanneer u vroeg in het seizoen, wanneer het nog koud is buiten, al wilt gaan zwemmen. Bent u meer een mooi weer zwemmer? Dan is dit een goede optie, want de aanleg van deze zwembadverwarming is goedkoop. Gaat milieuvriendelijkheid u warm aan het hart? Dan is de warmtepomp de keuze voor u. De aankoopprijs ligt iets hoger, maar het energieverbruik is aanzienlijk lager en daar bespaart u dus uiteindelijk veel op. Als laatste optie voor de zwembadverwarming is er dan nog de zonne-energie. Door met zonnecollectoren en een kleine pomp aan de slag te gaan krijgt u de zwembadverwarming praktisch gratis!

Genoeg opties voor zwembadverwarming

Zoals u kunt zien zijn er dus uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van de zwembadverwarming. Nu wordt het dus tijd om een keuze te maken. Hierbij speelt ook mee wanneer u denkt gebruik te maken van het zwembad. U zult zwembadverwarming met name nodig hebben in de lente en de herfst. Verwacht u het zwembad dan veel te gebruiken? Dan is het aan te raden om te investeren in een goede zwembadverwarming. Denkt u voornamelijk met mooi weer te gaan zwemmen? Dan is de zonne-energie een prima optie voor u. Wij raden u aan om alle opties goed door te nemen en de voor- en nadelen ervan te bekijken. Uiteraard kan het bedrijf Compass Ceramic Pools Nederland u ook voorzien van advies op dit gebied. Zij hebben de ervaring die u mist en kunnen u dus het beste helpen. Wilt u een zwembad laten plaatsen? Ga dan met hen het gesprek aan en laat informeren over de uiteenlopende mogelijkheden. U kunt hier terecht voor allerlei soorten zwembaden. Of u het zwembad nu gaat gebruiken om er heerlijk in te ontspannen of juist om aan uw lichaam te werken. Zij weten wat u nodig heeft. Daarnaast is de kwaliteit van de zwembaden en de zwembadverwarming die zij plaatsen zeer goed. Maak hier gebruik van! U geeft aan welke wensen u heeft en zij gaan voor u aan de slag om het perfecte zwembad voor u te ontwerpen en te plaatsen. Uiteraard voorzien zij u van advies op verschillende gebieden zoals bijvoorbeeld het onderhoud. Als u meer wilt weten neemt u contact op met het bedrijf!