Gebruikte grondverzet machines

In verschillende bedrijven wordt er gebruik gemaakt van grote machines voor het uitvoeren van werkzaamheden. Maar wat als u deze niet meer nodig heeft? Wat doet u dan bijvoorbeeld met uw gebruikte grondverzet machines? Het is zonde om ze maar te laten staan en stof te laten vangen, door het formaat staan ze immers al snel in de weg en daar zit niemand op te wachten. U kunt de ruimte die ze innemen wel beter gebruiken en daar komt nog eens bij dat het aanhouden van een dergelijke machine ook veel geld kost. In de eerste plaats omdat het kostbare ruimte inneemt en iedereen weet dat grond en loodsen duur zijn. Gebruikte grondverzet machines in bezit houden zonder dat dit nodig is, is dus alleen op die manier al een verspilling van geld. Daar komt nog eens bij dat er ook nog betaalt moet worden voor bijvoorbeeld verzekering, want als de loods afbrandt, dan zou u immers anders ook al het geld kwijt zijn dat u in uw machinerie geïnvesteerd hebt. Daar komt nog eens bij dat ook gebruikte grondverzet machines die eigenlijk in uw bedrijf niet meer gebruikt worden, toch af en toe een onderhoudsbeurt nodig hebben. Dit om ervoor te zorgen dat ze niet al hun waarde kwijtraken.

Wat te doen met gebruikte grondverzet machines?

Het mag duidelijk zijn dat het dus zeer onrendabel is om machines aan te houden die u nooit meer gaat gebruiken. Maar wat moet u dan doen met uw gebruikte grondverzet machines? Er zijn verschillende opties, afhankelijk van de staat waar het apparaat in verkeert. Is de machine nog helemaal picobello in orde, dan kunt u deze bijvoorbeeld verhuren aan andere partijen, tot het moment dat u hem zelf weer nodig hebt. Zo levert het u nog wat geld op en kunt u erover beschikken als u weer een grondverzetmachine nodig hebt. Maar als u verwacht nooit meer een dergelijk apparaat te gebruiken, dan is het houden van gebruikte grondverzet machines niet interessant. Verhuren mag dan wat geld opleveren, het levert tegelijkertijd ook werk op. Er moeten immers contracten afgesloten worden met huurders en er moet gezorgd worden dat er vaak genoeg verhuur plaatsvindt, zodat het financieel interessant blijft. Ook als de staat van de gebruikte grondverzet machines niet zo goed is, is verhuren natuurlijk geen optie. Wat dan wel mogelijk is, is verkoop.

Meric Material koopt diverse machines op

Hoe kunt u nu uw gebruikte grondverzet machines verkopen? Het vinden van een geïnteresseerde partij is niet altijd even eenvoudig. Meric Material biedt hierbij uitkomst. Zij kopen gebruikte machines op en zorgen vervolgens voor doorverkoop of demontage. Het gaat dan niet alleen om gebruikte grondverzet machines, maar ook om bijvoorbeeld:

  • graafmachines
  • bulldozers
  • papiermachines

Sommige van deze machines zijn nog uitstekend te gebruiken, andere zijn interessant voor demontage. Want ook als een apparaat niet meer goed werkt en reparatie financieel niet interessant is, bevat het immers nog altijd onderdelen die wel nog steeds van een goede kwaliteit zijn en die nog gebruikt kunnen worden. Door aan hen te verkopen, zorgt u er dus voor dat uw machines of machineonderdelen weer een tweede leven krijgen. Dat is niet alleen voordelig voor u, het is ook goed nieuws voor het milieu. Want alles wat hergebruikt wordt, hoeft niet geproduceerd te worden. Dat scheelt dus weer grondstoffen en energie voor productie. Als u zich dus afvraagt wat u toch aan moet met de gebruikte grondverzet machines die u nog bij uw bedrijf heeft staan, neem dan zeker eens contact op met Meric Material, zij nemen ze graag van u over!