Het beste adres voor houten vloeren

Ben je op je huidige vloer uitgekeken? Of heb je een (nieuwbouw)-huis gekocht en van plan er een nieuwe vloer in te laten leggen? Dan moet je absoluut eens kijken op de website van Lab 21. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in vloeren. Van houten vloeren tot PVC vloeren en van eenvoudig laminaat tot visgraatmotief. Je vindt er een groot scala aan vloeren voor jouw nieuwe woning, in alle stijlen die je maar kunt bedenken. Misschien ben je wel op zoek naar iets heel lichts, bijvoorbeeld licht eiken of berken, maar het kan ook zijn dat je een hele chique uitstraling wil in je huis en om die reden op zoek bent naar een donkergrijze vloer of een hele warme, donkere houtsoort zoals noten- of kersenhout. Bij Lab 21 vind je alle soorten en kleuren, dus daar slaag je sowieso voor jouw nieuwe vloer. Sterker nog, ze hebben zoveel keus dat het nog moeilijk wordt om te kiezen uit alle opties. Het is namelijk al moeilijk genoeg om houten vloeren uit te zoeken voor in huis, en zoveel verschillende soorten hout maken het kiezen natuurlijk niet eenvoudiger. 

Het aanbod houten vloeren online

Lab 21 heeft een zeer groot aanbod houten vloeren in hun assortiment. Deze zijn allemaal live te bekijken en voelen in één van hun showrooms (de locaties staan op hun website). Maar het is natuurlijk ook fijn om online alvast rond te neuzen en een voorselectie te maken van de vloeren die je voorkeur genieten. Daarom kun je bij Lab 21 ook online het gehele assortiment aan houten vloeren bekijken, en zelfs bestellen. De foto’s van de vloeren zijn zó duidelijk dat veel mensen een keuze kunnen maken zonder naar de showroom te komen, lekker makkelijk dus! Voor een kleine indruk volgt hier een opsomming van de houtsoorten die ze bij Lab 21 kunnen leveren:

  • Floresta Camelia eiken rustiek wit geolied
  • Ambiance Germania eiken Bayerischwald rustiek onbehandeld
  • Quercus Promo eiken rustiek naturel geolied

Zoals je ziet zijn het allemaal eiken vloeren, welke ze ook het meeste hebben. Eiken leent zich namelijk uitstekend om te gebruiken voor houten vloeren. Het is er in veel kleurtinten en het is gemakkelijk te verwerken en bewerken. Overigens kies je de afwerking helemaal zelf. Je kunt het hout zowel geolied als ongeolied bestellen, en met een (matte of glanzende) lak of volledig onbewerkt. Voor de handige mensen scheelt dat geld en ze kunnen hem dan prima zelf aflakken in een kleur naar wens.

Hoe kies je een vloer uit voor thuis?

Houten vloeren uitkiezen voor je woning kan heel lastig zijn, zeker als je geen verstand hebt van het materiaal of bijvoorbeeld van styling. Voor het kopen van een vloer geldt echter het volgende advies: volg je gevoel. Het belangrijkste is dat jij hem zelf mooi vindt en dat zowel jij als de mensen met wie je samenwoont zich in de keuze kunnen vinden. Er zijn geen regels voor het kopen van een vloer en er zijn teveel stijlen en smaken om rekening mee te houden. Trek je dus niks aan van trends en andermans mening, kijk rustig rond op de site van Lab 21 en kies je houten vloeren gewoon op basis van je gevoel, dan komt het zeker goed.