Hoe kunt u het beste feedback geven?

Als leidinggevende moet ik vaak gesprekken voeren met mijn medewerkers over hoe zij functioneren en hoe zij hun werk doen. Ik heb gemerkt dat ik altijd dacht dat het goed was om geen blad voor de mond te nemen en om te zorgen dat ik eerlijk zei wat ik dacht. Dat leek een heel open houding, maar in de praktijk leidde het er vaak toe dat ik conflicten kreeg met mijn mensen. Zij waren er namelijk niet van gediend dat ik zo open en in hun ogen vaak bot commentaar gaf op hun manier van werken. Ik schrok hier nogal van want ik gaf mijn mening altijd met de beste bedoelingen en daarom was het jammer om te merken dat dit dus zeker niet zo ge├»nterpreteerd werd. Ik ben daarom gaan kijken wat ik kon doen om dergelijke conflicten in de toekomst te vermijden en ik heb toen gezien dat ik het beste een cursus feedback geven kon gaan volgen. Wanneer je namelijk een cursus feedback geven gaat volgen, leer je hoe je wel goed je commentaar kunt geven op dingen die je medewerkers gedaan hebben. Het hoeft daarbij niet altijd te gaan om negatieve dingen, het kan namelijk ook zijn dat je positieve feedback geven wilt en daarom heb ik gekeken of de training feedback geven ook iets voor mij zou kunnen zijn. Ik heb het namelijk soms zo bont gemaakt dat zelfs mijn positieve commentaar niet in goede aarde viel. Dat is natuurlijk geen goede eigenschap voor een manager en daarom ben ik gaan kijken waar ik een training feedback geven kon volgen waar ik echt beter zou leren hoe ik commentaar of dus feedback geven moest. Ik heb toen gezien dat ik niet lang hoefde te zoeken want als je naar de site feedbackgeven.nl gaat, kun je er zeker van zijn dat je hier heel interessante mogelijkheden kunt vinden  om te leren hoe je feedback geven moet. Ik heb de informatie op deze site goed doorgenomen en ik heb toen besloten dat ik hier graag in de leer wilde gaan. Zoveel had ik niet meer te verliezen en dus kon ik er alleen maar beter van worden wanneer ik hier zou leren hoe ik feedback geven moest. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik mij kon inschrijven en ik heb gemerkt dat dat een fluitje van een cent was. 

Ik kan nu veel beter feedback geven

Ik ben blij dat ik mij ben gaan verdiepen in hoe ik feedback geven moet, want ik heb dit dankzij mijn cursus heel goed kunnen trainen. Ik heb toen geleerd dat hoe ik feedback aan het geven was, heel slecht was en ik snapte ook al heel snel waarom mijn mensen altijd kwaad werden wanneer ik mijn feedback geven ging. Ik weet nu hoe ik dat beter kan doen en ik merk ook dat wanneer ik nu feedback geven moet, ik dat veel subtieler aanpak en dat ik daardoor veel beter kan zeggen wat ik vind. 

Iedereen zou deze training moeten volgen

Als u ook een leidinggevende positie heeft, dan zou u ook altijd moeten leren hoe u feedback geven moet. Kortom:

  • Surf een keer naar de site van feedbackgeven.nl
  • Bekijk wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Schrijf u vandaag nog in voor een cursus 

Ik ben blij dat ik hier zoveel heb kunnen leren.