Hondenkussens geven comfort

Wie honden heeft, kan er eigenlijk niet onderuit om ook hondenkussens aan te schaffen. Dit geeft jouw dieren een plek om lekker comfortabel te kunnen gaan liggen. Laten we eerlijk zijn, gewoon liggen op de vloer kan natuurlijk ook, maar erg prettig is dit niet en zelf zou je dat ook niet graag willen doen. Een kussen is heerlijk zacht en daardoor een aangenaam object om op te gaan liggen. Dat is een eerste reden om voor aanschaf van een hondenkussen te kiezen. Een andere reden is dat hondenkussens jouw dieren een duidelijke eigen plek geven. Het is een afgebakend geheel, waardoor het voor hen helder is waar zij dienen te gaan liggen. Dit geeft jou de kans om je beestje zijn plaats te wijzen als jullie bezoek hebben of als jullie aan het eten zijn. En tegelijkertijd geeft het jouw dier de kans om zich op zijn eigen plek terug te trekken. Tot slot is het zo dat het ook een goede keus is om deze aan te schaffen om ze een heerlijke slaapplek te gunnen. Zelf kruipen we in ons zachte bed als we willen gaan slapen en jouw hond wil ook graag een fijne plek om zich neer te leggen en de ogen te sluiten. Door hondenkussens in huis te halen, bied jij jouw huisdieren dus comfort en een duidelijke eigen plek.

Waar zijn hondenkussens van gemaakt?

Wat voor opties heb je nu als je een kussen wilt kopen? Hondenkussens kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Dat geldt in de eerste plaats natuurlijk voor de buitenkant, maar ook de vulling kan van verschillende materialen vervaardigd zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een binnenkant gemaakt van:

  • schuim
  • acrylvezel
  • polystyreen of EPS

Wat zijn nu de eigenschappen van deze verschillende varianten? Hondenkussens die gemaakt zijn met een schuimvulling, hebben een stevige binnenkant die toch zacht is om op te liggen. Het schuim vormt zich bovendien naar het lichaam en geeft zo een fijne en warme ligplek. Acrylvezel is de meest gebruikte kussenvulling, ook voor jouw bankkussentjes wordt hier bijvoorbeeld gebruik van gemaakt. Het is heerlijk zacht, maar niet heel licht, dus niet altijd de meest praktische oplossing als je het hondenbed vaak moet verplaatsen. Tot slot is er de optie van EPS. Dit zijn kleine zachte balletjes, die zich verplaatsen wanneer er gewicht op komt. Zo vormen dergelijke hondenkussens zich altijd naar het lichaam van het beestje dat er op gaat liggen. Ook bieden ze hierdoor verlichting bij pijnlijke spieren en gewrichten. Het is bovendien geschikt voor gebruik in geval van allergieën en het is licht in gewicht.

Tinki.nl biedt informatie

Wil jij eerst nog meer informatie over hondenkussens voordat je er één gaat kopen? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website Tinki.nl. Zij bieden een ruim aanbod aan informatie over artikelen voor honden, zodat jij je altijd eerst goed in kunt lezen voordat je een keus maakt. Je kunt hier bijvoorbeeld de handige tip vinden dat het een goed idee is om altijd een tweede hoes voor het kussen achter de hand te hebben, voor het geval jouw hond bijvoorbeeld eens ziek wordt en overgeeft hierop. Je kunt de een dan wassen en je beestje heeft nog steeds een hoes om zijn hondenkussen. Je vindt bij deze site bovendien niet alleen informatie over hondenkussens, je vindt er ook een overzicht van de verschillende exemplaren die er te koop zijn. Bij elk artikel staan de nodige specificaties en er staat bij welke winkels je deze variant aan kunt schaffen, plus de prijs die zij ervoor vragen. Wil jij de prijzen van hondenkussens vergelijken, kijk dan bij Tinki!