Huis verkopen? Op zoek naar een makelaar!

Mijn vrouw en ik hebben afgelopen lente een eigen huis laten bouwen in Amersfoort. Dit nieuwe pand werd tegen het eind van juli opgeleverd, maar voordat we konden intrekken moesten we eerst onze oude woning verkopen. Het lijkt makkelijker dan het is, je huis verkopen. Je hebt leuke herinneringen aan elke kamer en bent erg betrokken. Ook heb je een aantal negatieve associaties, waarmee je potentiële kopers mogelijk afschrikt. Je bent daarom zelf niet de aangewezen persoon om op zoek te gaan naar een nieuwe bewoner. Nee, daarvoor hebben we natuurlijk de professionals. Het uitzoeken van een geschikte makelaar is echter ook niet eenvoudig. Je wilt een makelaarskantoor waarvan je zeker weet dat zij je huis snel verkopen, zonder dat je hier zelf veel tijd in hoeft te steken. Tijdens mijn zoektocht naar een degelijke makelaar kwam ik terecht op http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl/huis-verkopen. Dit bedrijf probeert een brug te slaan tussen mensen die hun huis verkopen en de makelaars die hen hierbij kunnen helpen. Het werkt als volgt:

  • Je geeft je wensen op
  • Je krijgt verschillende offertes toegestuurd
  • Je hebt volledige vrijheid

Om te beginnen moest ik mijn wensen opgeven. Tegen welke prijs wilde ik mijn huis verkopen? Hoe lang mocht het duren? Wat was de maximale prijs die ik wilde betalen aan bijkomende kosten? Het kost even tijd om al deze vragen te beantwoorden, maar dat betekent wel dat je gelijk goed nadenkt over je eigen rol in het proces. Je kunt jezelf niet voor de gek houden en moet concrete beslissingen nemen. Omdat wij onze nieuwe woning in principe hadden klaarstaan, wilden we maar één ding: zo snel mogelijk ons huis verkopen. De vraagprijs mocht daarom omlaag en de makelaar moest veel mogelijkheden hebben wat betreft de marketing. We waren daarom best bereid een leuk bedrag uit te geven. Nadat we al onze wensen hadden opgegeven, werden deze verzonden naar bovenstaand bedrijf. Daarna gingen zij aan de slag.

Makelaars willen je huis verkopen

Het bedrijf benadert verschillende makelaars bij jou in de buurt. Deze komen vervolgens met een offerte. In mijn geval gebeurde dat ontzettend snel, ik hoefde nog geen dag te wachten. Toen begon het echte werk. Ik moest mezelf de vraag stellen:  welke makelaar kan mijn huis verkopen? Twee van de vier offertes konden direct de prullenbak in. De courtage van die makelaars was echt te hoog, dat hadden wij er niet voor over. De andere twee waren heel reële opties. Omdat één van de kantoren net iets beter bekend was met onze regio, besloten we daarvoor te kiezen. We hadden overigens complete vrijheid in het maken van een definitieve keuze. Hadden we deze makelaars allemaal niet gewild, dan hadden we gewoon ergens anders naartoe kunnen gaan. Wij wilden echter ons huis verkopen, het liefst een beetje snel. We hadden daarom niet al te veel verdere eisen. We zijn nu een aantal maanden verder en ik kan met gerust hart zeggen: we hebben de perfecte makelaar uitgekozen! Ons huis was binnen drie weken verkocht, een ongelofelijke prestatie! Onze vraagprijs werd geboden en deze was ongeveer gelijk aan de waarde van het huis, we zijn dus zeker niet bekocht!

Bekijk de mogelijkheden

Surf direct naar http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl/huis-verkopen en bekijk alle mogelijkheden. Vul je wensen in en kijk of dit bedrijf je kan helpen om je huis te verkopen. Hun dienst is helemaal gratis en compleet vrijblijvend. Je kunt dus op elk moment beslissen om toch een andere weg in te slaan. Controleer nog even goed de courtage kosten voor je een makelaar kiest. Laat je goed informeren en maak een weloverwogen keuze!