Je eta aanvragen voor Canada

eta-aanvragen - eta aanvragen canada

Reis jij binnenkort naar Canada? Dan heb je sinds begin dit jaar een ETA nodig, oftewel een Electronic Travel Authorization. Als je dit niet (op tijd) aanvraagt, dan zal je de toegang tot het land geweigerd worden. Zoals het in de Verenigde Staten al jarenlang het geval is, moet je voor Canada nu dus ook toestemming van de Canadese autoriteiten krijgen om het land in te kunnen. De eta aanvragen voor Canada doe je minimaal vier weken van tevoren. In de meeste gevallen heb je de goedkeuring binnen een dag. Het kan echter soms wat langer duren. Laat de eta aanvragen voor Canada dus niet over tot het laatste moment, want dan kun je in de problemen komen. Op de website van eTA Canada vind je meer informatie over dit elektronisch paspoort.

  • Aanvragen
  • Kosten
  • Geldigheid
  • Overstappen of reizen via een ander land

Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat dan moet je een ESTA aanvragen om het land in te kunnen komen. Doe je dit niet, dan heb je net als bij Canada een probleem wanneer je het land in probeert te komen nadat je er met het vliegtuig heen gekomen bent. Dit wil je uiteraard vermijden. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarin je niet hoeft te gaan voor de eta aanvragen voor Canada. Als je bijvoorbeeld al een Canadees paspoort hebt, maar je woont in het buitenland en ook als je over de grond naar Canada reist vanuit de Verenigde Staten, heb je geen elektronisch paspoort nodig.

Het proces van de eta aanvragen voor Canada

Zoals we hierboven al zeiden, kun je dus minimaal vier weken van tevoren de eta aanvragen voor Canada. Boek jij korter van tevoren je reis? Dan is dit in de meeste gevallen geen probleem en ben je alsnog op tijd om de eta aan te vragen. Ben je niet op tijd, wordt de eta geweigerd of loop je tegen andere problemen aan? Dan betekent dit gelukkig nog niet het einde van je reis naar Canada. Je kunt dan gebruik maken van het aanvragen van een spoedvisum. De kosten hiervan liggen misschien iets hoger, maar je hebt dan wel op zeer korte termijn het juiste visum waardoor je gewoon je geplande reis naar Canada kunt maken. Een ander punt waar sommige Nederlanders tegenaan lopen, is het feit dat het aanvraagproces voor het elektronisch paspoort in het Engels is. Beheers jij de Engelse taal niet voldoende om het proces van de eta aanvragen voor Canada te kunnen doorlopen? Neem dan contact op met de medewerkers van eTA Canada. Zij kunnen je via de website dan verder helpen. Hier kun je het proces in het Nederlands doorlopen.

De kosten en geldigheid van de eta aanvragen voor Canada

Twee andere dingen die belangrijk zijn om te weten voor de eta aanvragen voor Canada zijn de kosten ervan en ook hoe lang het elektronisch paspoort geldig is als je deze eenmaal toegezegd hebt gekregen. Wanneer je de eta gekregen hebt, dan is deze maximaal vijf jaar geldig. Het kan eventueel een kortere geldigheid hebben wanneer je paspoort in minder dan vijf jaar verloopt. Omdat de eta aanvragen voor Canada gebeurt voor een specifiek paspoortnummer verlies je de eta dus als het paspoort verloopt. Uiteraard kun je opnieuw de eta aanvragen voor Canada voor je nieuwe paspoort. Er zijn daarnaast kosten verbonden aan de eta aanvragen voor Canada. Dit bedraagt $7. Dit dien je met creditcard te betalen. Wanneer je geen creditcard hebt, kun je via eTA Canada het proces doorlopen en met iDeal betalen.